Quantcast
Νέα πρόκληση από Ζάεφ: Η "Μακεδονία" είναι εδώ - enikonomia.gr
share

Νέα πρόκληση από Ζάεφ: Η “Μακεδονία” είναι εδώ

δημοσιεύτηκε:

Λίγα 24ωρα πριν τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος στα Σκόπια, ο Πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφσε ομιλία του στο Κρούσεβο τόνισε για μία ακόμη φορά ότι η Συμφωνία των Πρεσπών έχει δύσκολα σημεία και οδυνηρές παραχωρήσεις, αλλά διασφαλίζει αιώνια αναγνώριση της ”μακεδονικής” ταυτότητας και γλώσσας. 

“Η “Μακεδονία” είναι εδώ, εδώ είναι τα παιδιά μας, οι γενιές που έρχονται μετά από μας. Εδώ είναι το μέλλον της χώρας μας. Πρέπει να είμαστε ενωμένοι και να απομακρύνουμε όλες μας τις προκαταλήψεις” ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ζόραν Ζάεφ.

Απευθυνόμενος στους πολίτες της χώρας του, ο κ. Ζάεφ τόνισε ότι η συμφωνία περιλαμβάνει όλα όσα θα ήθελαν οι πρόγονοί τους.

“Δεν είναι εύκολο γιατί θα πρέπει να προσθέσουμε έναν γεωγραφικό προσδιορισμό στο όνομα της χώρας, αλλά σε αντάλλαγμα διασφαλίζουμε μια αιώνια αναγνώριση της ταυτότητας και της γλώσσας μας. Είμαι σίγουρος ότι αυτό που πετύχαμε με την επίτευξη της συμφωνίας με την Ελλάδα είναι η πραγματοποίηση όλων όσων ήθελαν οι πρόγονοί μας”, επισήμανε ο Πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ και συνέχισε: «Είναι καθήκον μας να πάμε και να πούμε “ΝΑΙ” στην Ευρωπαϊκή “Μακεδονία”». Κάθε ψήφος υπέρ του “ΝΑΙ” είναι μια φωνή για το μέλλον των παιδιών μας”.

Πηγή: libertas


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.