Quantcast
Νέα τουρκική πρόκληση: Να αποστρατικοποιηθούν τα νησιά του Αιγαίου - enikonomia.gr
share

Νέα τουρκική πρόκληση: Να αποστρατικοποιηθούν τα νησιά του Αιγαίου

δημοσιεύτηκε:

“Κόκκινο” έχει χτυπήσει η προκλητική ρητορική της Άγκυρας, με διμέτωπη επίθεση σε Αθήνα και Λευκωσία. Μία ημέρα μετά τις απειλές προς τον Νίκο Αναστασιάδη, η Τουρκία, που ετοιμάζεται για πολυήμερη άσκηση στο Αιγαίο από την Δευτέρα, στρέφει τα πυρά της προς την Ελλάδα.


Λίγες ώρες μετά την δήλωση Ερντογάν ότι δεν πρόκειται να υπάρξει ηρεμία σε ανατολική Μεσόγειο και Αιγαίο, εάν η Τουρκία δεν συμμετέχει στην εκμετάλλευση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων, με ανακοίνωσή του το τουρκικό Υπ. Εξωτερικών επιτίθεται στην Ελλάδα, κατηγορώντας την ότι διαστρεβλώνει την πραγματικότητα και παραβιάζει τις διεθνείς συνθήκες.

Ο εκπρόσωπος του, Χαμί Ακσόι, αναφέρει ότι σύμφωνα με τις συνθήκες της Λωζάνης και των Παρισίων, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου πρέπει να μείνουν αποστρατιωτικοποιημένα. Επίσης, τονίζει ότι τα πλοία του ΝΑΤΟ δεν έχουν το δικαίωμα να πλησιάζουν τα λιμάνια ούτε για ανεφοδιασμό στα εν λόγω νησιά.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, η Τουρκία θα υπερασπιστεί όλα τα δικαιώματά της στην περιοχή, ενώ εξαπολύει επίθεση στην Ελλάδα ότι διαστρεβλώνει την πραγματικότητα και δημιουργεί τετελεσμένα στο Αιγαίο.Ακόμη, η τουρκική πλευρά τονίζει ότι η δράση του ΝΑΤΟ στην περιοχή για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης δεν σημαίνει ανοχή.


Πηγή: ant1news.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.