Quantcast
Νέο "χτύπημα" από Μπορίσοφ: Είμαστε κατά των κυρώσεων στην Τουρκία από τις ΗΠΑ για τους S-400 - enikonomia.gr
share

Νέο “χτύπημα” από Μπορίσοφ: Είμαστε κατά των κυρώσεων στην Τουρκία από τις ΗΠΑ για τους S-400

δημοσιεύτηκε:

«Είμαστε κατά της επιβολής κυρώσεων στην Τουρκία», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον γ.γ. του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ μετά την απόφαση της γείτονος να αγοράσει στρατιωτικό υλικό από τη Ρωσία.

«Δεν είμαι σε θέση να συμβουλέψω το Κογκρέσο των ΗΠΑ αλλά η διπλωματία θα πρέπει να διαδραματίσει πρωταρχικό ρόλο», είπε ακόμη ο Μπορίσοφ, ο οποίος στη συνέχεια εκθείασε τον ρόλο της Τουρκίας στην περιοχή.

«Καμία χώρα δεν μπορεί να αναπληρώσει την Τουρκία στην καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους. Η Τουρκία, η οποία γεωστρατηγικά απλώνεται σε δυο ηπείρους, ελέγχει τα Στενά. Καταπολεμά τον ISIS σε μια ασταθή περιοχή», δήλωσε.

«Η Τουρκία είναι μια σημαντική χώρα», ανέφερε ο Μπορίσοφ και σημείωσε ότι η παράτυπη μετανάστευση προς τη Βουλγαρία έχει εκμηδενιστεί χάρη στην Τουρκία.

«Η Τουρκία είναι πιστή στη συμφωνία της με μας και δεν έχει περάσει ούτε ένας παράτυπος μετανάστης από την Τουρκία στη Βουλγαρία», σημείωσε.

Ο Γενικός Γραμματέας της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας από την πλευρά του υπογράμμισε τη σημασία της Τουρκίας και πρόσθεσε τα εξής:

«Η Τουρκία είναι καίριας σημασίας στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Η Τουρκία η οποία γειτνιάζει με το Ιράκ και τη Συρία διαδραματίζει πάρα πολύ σημαντικό ρόλο στον αγώνα μας ενάντια στην ΝΤΑΕΣ. Ταυτόχρονα βρίσκεται σε θέση ύψιστης σημασίας και στη μεταναστευτική κρίση φιλοξενώντας 3,6 εκατομμύρια πρόσφυγες.»

Πηγή: trt.net.tr


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.