Quantcast
Nord Stream 1: Τι ζητεί η Gazprom από την Siemens - enikonomia.gr
share

Nord Stream 1: Τι ζητεί η Gazprom από την Siemens

δημοσιεύτηκε:

Η Gazprom αναμένει από την Siemens να σεβαστεί τις υποχρεώσεις της αναφορικά με την τεχνική υποστήριξη τουρμπίνων φυσικού αερίου του αγωγού Nord Stream 1, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η ρωσική εταιρία εξαγωγής φυσικού αερίου.

Καθώς συνεχίζονται οι εργασίες συντήρησης στον αγωγό, η Gazprom θεωρεί ότι η Siemens πρέπει να της στείλει τις τουρμπίνες, που είναι απαραίτητες για την ομαλή λειτουργία του αγωγού Nord Stream 1, μέσω του οποίου παρέχεται το ρωσικό φυσικό αέριο στην Ευρώπη.

Η Gazprom που ελέγχεται από το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφαλή λειτουργία ενός σημαντικού τμήματος του αγωγού που διασχίζει υποβρυχίως  τη Βαλτική Θάλασσα προς την Γερμανία, εξαιτίας αμφιβολιών σχετικά με την επιστροφή μιας τουρμπίνας από τον Καναδά.

Το Σάββατο, η Gazprom ανακοίνωσε ότι ζήτησε από την Siemens να παρουσιάσει έγγραφα ότι θα επιτραπεί η επιστροφή της αναφερόμενης τουρμπίνας σε έναν σταθμό συμπίεσης του αγωγού Nord Stream 1. Το πρόβλημα στην επιστροφή της τουρμπίνας είναι οι κυρώσεις που έχει επιβάλλει η Δύση στη Ρωσία, για την εισβολή της στην Ουκρανία.

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.