Quantcast
Νότια Κορέα: Μείωση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης - enikonomia.gr
share

Νότια Κορέα: Μείωση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης

δημοσιεύτηκε:

Η εμπιστοσύνη μεταξύ των καταναλωτών στη Νότια Κορέα μειώθηκε για πρώτη φορά μέσα σ’ ένα τρίμηνο, καθώς η κυβέρνηση πιέζει για την εταιρική αναδιοργάνωση της ναυπηγοκατασκευαστικής βιομηχανίας, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η κεντρική τράπεζα στη Σεούλ.

Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης (CCSI) καταγράφηκε στις 99 μονάδες το μήνα που διανύουμε, μειωμένος κατά 2 μονάδες από τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με την κεντρική τράπεζα που πραγματοποίησε έρευνα με τη συμμετοχή 2.042 νοικοκυριών.

Ο αναφερόμενος δείκτης βρίσκονταν στο επίπεδο των 98 μονάδων το Φεβρουάριο, για ν’ αυξηθεί στις 100 μονάδες το Μάρτιο και στις 101 μονάδες τον Απρίλιο.

Η καταγραφή του δείκτη στο επίπεδο κάτω των 100 μονάδων, δηλώνει την τάση απαισιοδοξίας, έναντι των αισιόδοξων προβλέψεων για την πορεία της αγοράς και των μακροοικονομικών εξελίξεων.

Η προσπάθεια της κυβέρνησης να προχωρήσει σε εταιρική αναδιοργάνωση του βιομηχανικού τομέα της χώρας, με αιχμή του δόρατος τα ναυπηγεία, καλλιεργεί τις ανησυχίες για μαζικές απολύσεις, μείωση της ιδιωτικής κατανάλωσης, αλλά και των επενδύσεων.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.