Quantcast
Νουαγιέ: Χαλαρώστε το βάρος του ελληνικού χρέους - enikonomia.gr
share

Νουαγιέ: Χαλαρώστε το βάρος του ελληνικού χρέους

δημοσιεύτηκε:

Ο κεντρικός τραπεζίτης της Γαλλίας, Κριστιάν Νουαγιέ, κάλεσε την Ευρώπη να εξετάσει μια νέα χαλάρωση του βάρους του ελληνικού χρέους και να δώσει στην Ελλάδα περισσότερο χρόνο για την αποπληρωμή του.

Σε συνέντευξη του στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, υποστήριξε πως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις πρέπει να εξετάσουν μια επιμήκυνση των ωριμάνσεων των δανείων προς την Ελλάδα.

«Κάθε αναδιάρθρωση χρέους έχει μεγάλο κόστος όσον αφορά την εμπιστοσύνη. Είναι κάτι που θες να χρησιμοποιήσεις μόνο ως τελευταίο καταφύγιο και με τον πιο φιλικό τρόπο με τους δανειστές» είπε ο κ. Νουαγιέ. «Στις παρούσες συνθήκες, κάποιος πρέπει να σκεφτεί αν το χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής είναι κατάλληλο, αλλά αυτό είναι κάτι που πρέπει να διαπραγματευτούν οι πιστωτές με τους δανειολήπτες» πρόσθεσε.

Ο ίδιος τόνισε πως οι ανησυχίες των αγορών για την Ελλάδα δεν θα εμποδίσουν την ΕΚΤ να προχωρήσει στην ανακοίνωση ενός προγράμματος αγοράς κρατικών ομολόγων τον Ιανουάριο.

«Το πρόβλημα της Ελλάδας είναι σχετικά μικρό σε σχέση με το ερώτημα για το αν και πότε θα υπάρξει επέκταση της μη συμβατικής νομισματικής πολιτικής σε νέα στοιχεία ενεργητικού» υποστήριξε ο κ. Νουαγιέ. Όπως τόνισε η αγορά χρέους της Ελλάδας είναι εξαιρετικά μικρή σε σχέση με την υπόλοιπη ευρωζώνη.

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.