Quantcast
Ντάιμον (JP Morgan): Εξέφρασε επιφυλάξεις για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας - enikonomia.gr
share

Ντάιμον (JP Morgan): Εξέφρασε επιφυλάξεις για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας

δημοσιεύτηκε:

Μεγάλα τμήματα της αμερικανικής οικονομίας θα πάνε χειρότερα, δήλωσε ο Τζέιμς Ντάιμον, ο Διευθύνων Σύμβουλος της JP Morgan Chase, της μεγαλύτερης από πλευράς ενεργητικού αμερικανικής τράπεζας, παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα της τράπεζας για το 2015.

Η τράπεζα σημείωσε καλύτερα του αναμενόμενου αποτελέσματα στο τέταρτο τρίμηνο – αύξηση 10% των κερδών στα 5,4 δις. δολάρια – και 24,4 δις. δολάρια κέρδη για το 2015 που είναι κοντά στο υψηλότερο επίπεδο που έχουν καταγραφεί στη Wall Street.

Για αρκετές βασικές δραστηριότητες της τράπεζας – πιστωτικές κάρτες, εμπορική τραπεζική, δάνεια σε μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις, τα πράγματα «προφανώς θα πάνε λίγο χειρότερα».

Ο Ντάιμον είπε ότι οι επενδυτές προσαρμόζονται στις ανησυχίες για την οικονομία της Κίνας και τις δραματικές μειώσεις στις τιμές των πρώτων υλών, αλλά οι περισσότεροι Αμερικανοί αισθάνονται καλά, λόγω της αύξησης της απασχόλησης, ισχυρών πωλήσεων αυτοκινήτων και της δημιουργίας νοικοκυριών. 

“Ας ελπίσουμε ότι όλο αυτό θα ηρεμήσει και ότι δεν είναι η αρχή κάτι πραγματικού κακού”, δήλωσε ο Ντάιμον, προσθέτοντας ότι δεν “προβλέπουμε ύφεση”. 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.