Quantcast
Ντίξον (Reuters): Μπηχτές για τα… μαθηματικά του Βαρουφάκη - enikonomia.gr
share

Ντίξον (Reuters): Μπηχτές για τα… μαθηματικά του Βαρουφάκη

δημοσιεύτηκε:

Μαίνεται ο διαδικτυακός «πόλεμος» ανάμεσα στον Γιάννη Βαρουφάκη και τον Χιούγκο Ντίξον, με τον δημοσιογράφο του Reuters να εμφανίζεται επικριτικός ως προς τους μαθηματικούς υπολογισμούς του Έλληνα υπουργού Οικονομικών, αναφορικά με το μέτρο που επισυνάπτεται στη νέα λίστα μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης προς τους εταίρους, για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

 Είναι γεγονός πως οι δύο άνδρες έχουν εδώ και καιρό εμπλακεί σε μία… βεντέτα μέσω του Twitter, καθώς τα επικριτικά σχόλια τους ενός για τον άλλο δίνουν και παίρνουν στις τοποθετήσεις τους στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, δίχως, μάλιστα, να διαφαίνεται προοπτική… εκτόνωσης και εκεχειρίας.

 Τελευταίο «κρούσμα» το χθεσινό σχόλιο του αρθρογράφου του διεθνούς πρακτορείο, ο οποίος, ούτε λίγο ούτε πολύ, αποκαλεί τα μαθηματικά του υπουργού Οικονομικών λανθασμένα.

 «Απλή Αριθμητική για την ελληνική πρόταση για δωρεάν σίτιση. Ο Βαρουφάκης λέει 100 ευρώ το μήνα για μέχρι 300.000 οικογένειες για 9 μήνες κοστίζουν 137,7 εκατ ευρώ.  Ομως 100Χ300Χ9=270 εκατ. ευρώ, δηλαδή τα διπλά…», ήταν το χαρακτηριστικό «τιτίβισμα» του Ντίξον, με αφορμή τις παραμέτρους ενός από τα επτά μέτρα που προωθεί η ελληνική κυβέρνηση, αυτό που σχετίζεται με την καταπολέμηση της ανθρωπιστικής κρίσης στη χώρα μας.

 Το οικονομικό επιτελείο αποτιμά την παροχή τροφής ύψους 100 ευρώ μηνιαίως σε μέχρι 300.000 νοικοκυριά -δαπάνη που προϋπολογίζεται για τους εννέα μήνες του 2015- σε 137,7 εκατ. ευρώ.

 Μολαταύτα, ο Ντίξον επιχείρησε με απλές μαθηματικές πράξεις να αποδείξει ότι μάλλον οι υπολογισμοί από το υπουργείο Οικονομικών έγιναν με σχετική… προχειρότητα. Διότι πράγματι 100(ευρώ το μήνα) x 300.000(νοικοκυριά) x 9 (μήνες που θα διαρκέσει το πρόγραμμα βοήθειας) = 270.000.000, δαπάνη την οποία οι συνεργάτες του κ. Βαρουφάκη υπολόγισαν περίπου στο μισό της πραγματικής, δηλαδή στα 137,7 εκατ.ευρώ.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.