Quantcast
Ντοκουμέντο: Τζιχαντιστές σχεδιάζουν επιθέσεις σε Βέλγιο και Γαλλία - enikonomia.gr
share

Ντοκουμέντο: Τζιχαντιστές σχεδιάζουν επιθέσεις σε Βέλγιο και Γαλλία

δημοσιεύτηκε:

Για επικείμενο χτύπημα των τζιχαντιστών σε Βέλγιο και Γαλλία κάνει λόγο σε εσωτερικό έγγραφο της που έστειλε σε όλες τις υπηρεσίες της η αντιτρομοκρατική υπηρεσία του Βελγίου.

Μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου η ανταποκρίτρια της Realnews στο Παρίσι, Μαρία Δεναξά είπε ότι σύμφωνα με το έγγραφο μαχητές της τρομοκρατικής οργάνωσης έφυγαν από την Συρία πριν από περίπου 10 ημέρες για να έρθουν στην Ευρώπη μέσω Τουρκίας και Ελλάδας ταξιδεύοντας με πλοίο χωρίς διαβατήριο.

Τα άτομα αυτά έχουν χωριστεί σε δύο ομάδες Η μία έχει προορισμό το Βέλγιο και η άλλη τη Γαλλία με στόχο να πραγματοποιήσουν διπλές επιθέσεις. Σύμφωνα με την αντιτρομοκρατική του Βελγίου ήδη τα άτομα αυτά που βρίσκονται σε επαφή με πυρήνες τρομοκρατών στην Ευρώπη έχουν τον απαραίτητο οπλισμό και θα χτυπήσουν άμεσα.



Για το χτύπημα σε βελγικό έδαφος τρεις είναι οι στόχοι: Ένα μεγάλο εμπορικό κέντρο, ένα εστιατόριο – αμερικανικής αλυσίδας φαστ φουντ και ένα αστυνομικό τμήμα.

Το επίπεδο του συναγερμού στο Βέλγιο παραμένει στο «3» που σημαίνει σοβαρή απειλή και το Κέντρο κρίσης και Ασφάλειας του Βελγίου (ΟCAM) συστήνει στις διοικητικές αρχές να επανεξετάσουν το ενδεχόμενο της διατήρησης, ακύρωσης, μετάθεσης μεγάλων εκδηλώσεων σε ολόκληρη τη χώρα.

Στο έγγραφο της η ΟCAM, διευκρινίζει ότι τα όπλα και εκρηκτικά που είχε ο πυρήνας των τρομοκρατικών επιθέσεων της 22ας Μαρτίου στο Βέλγιο δεν έχουν βρεθεί.

Ως σοβαρούς παράγοντες κινδύνου η υπηρεσία υπογραμμίζει την συμμετοχή του Βελγίου στις αεροπορικές επιδρομές στη Συρία από την πρώτη Ιουλίου, την αβεβαιότητα για την παρουσία Βέλγων τζιχαντιστών στην περιοχή Συρίας – Ιράκ και την ήττα που γνωρίζει το Ισλαμικό Κράτος στην εμπόλεμη ζώνη.

Στο έγγραφο υπενθυμίζονται οι ανενεργοί πυρήνες της τρομοκρατικής οργάνωσης στην Ευρώπη και υπογραμμίζεται ότι «η Γαλλία παραμένει ο αγαπημένος στόχος του ISIS».

Πηγή: Real.gr



share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.