Quantcast
Ντόμπρετ (Βundesbank): Ο χρόνος για την Ελλάδα τελειώνει - enikonomia.gr
share

Ντόμπρετ (Βundesbank): Ο χρόνος για την Ελλάδα τελειώνει

δημοσιεύτηκε:

Το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Βundesbank, Αντρέας Ντόμπρετ. δήλωσε ότι η κατάσταση στην Ελλάδα δεν έχει βελτιωθεί, τουναντίον είναι προφανές ότι τα προβλήματα χρηματοδότησης στην χώρα έχουν αυξηθεί περαιτέρω.

Ο Αντρέας Ντόμπρετ, δήλωσε την Πέμπτη ότι ο χρόνος που έχει στην διάθεση της η Ελλάδα για να επιλύσει την οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται τελειώνει.

«Πρέπει να πω ότι η κατάσταση στην Ελλάδα δεν έχει βελτιωθεί, τουναντίον είναι προφανές ότι τα προβλήματα χρηματοδότησης στην Ελλάδα έχουν αυξηθεί περαιτέρω» σημείωσε ο κ. Ντόμπρετ σε συνέδριο στην Πράγα για τις προοπτικές της ευρωζώνης.

«Είναι δύσκολο να πει κανείς πόσο θα κρατήσουν ακόμα οι πηγές χρηματοδότησης της Ελλάδας. Αλλά φαίνεται εύλογο να πει κανείς ότι ο χρόνος τελειώνει για την Ελλάδα» σημείωσε ο ίδιος.

Νωρίτερα την Πέμπτη, ο πρόεδρος της Bundesbank, Γιενς Βάιντμαν, είχε προειδοποιήσει και αυτός ότι ο χρόνος τελειώνει για την Ελλάδα, λέγοντας πως ο κίνδυνος χρεοκοπίας αυξάνεται ημέρα με την ημέρα.

«Υπάρχει ισχυρή αποφασιστικότητα να βοηθήσουμε την Ελλάδα, όμως ο χρόνος τελειώνει και ο κίνδυνος χρεοκοπίας αυξάνεται μέρα με τη μέρα», είπε χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Λονδίνο.

Όπως ανέφερε, οι επιπτώσεις μετάδοσης σε ένα τέτοιο σενάριο είναι πιο ελεγχόμενες απ’ ότι κατά το παρελθόν, ωστόσο δεν θα πρέπει να υποτιμούνται.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.