Quantcast
Ο κεντρικός τραπεζίτης της Λετονίας απαντά για τις κατηγορίες εναντίον του: Έχω στοχοποιηθεί - enikonomia.gr
share

Ο κεντρικός τραπεζίτης της Λετονίας απαντά για τις κατηγορίες εναντίον του: Έχω στοχοποιηθεί

δημοσιεύτηκε:

Θέση πήρε ο κεντρικός τραπεζίτης της Λετονίας σχετικά με τα όσα του προσάπτουν για δωροδοκία. Ο Ίλμαρς Ρίμσεβιτς, ο οποίος τέθηκε υπό κράτηση το Σαββατοκύριακο αλλά τελικά αφέθηκε ελεύθερος, δήλωσε ότι έπεσε θύμα εκστρατείας σπίλωσης, διότι ηγείται της προσπάθειας να καταπολεμηθεί η διαφθορά.


Ο ισχυρισμός του Ρίμσεβιτς ότι στοχοποιήθηκε διότι προσπαθεί να καταπολεμήσει τη διαφθορά ίσως επιδεινώσει τις ανησυχίες για τη διαφάνεια του τραπεζικού κλάδου στη χώρα.

«Δεν έχω ζητήσει δωροδοκία ούτε έχω χρηματιστεί», δήλωσε ο διοικητής Ίλμαρς Ρίμσεβιτς σε συνέντευξη Τύπου. «Έχω στοχοποιηθεί από κάποιες εμπορικές τράπεζες της Λετονίας που θα θέλουν να καταστρέψουν το όνομα της χώρας».

Ούτε η αστυνομία ούτε η αρχή κατά της διαφθοράς έχουν δώσει λεπτομέρειες για το ποσό των 100.000 ευρώ που υποτίθεται ότι ζήτησε να λάβει ως δωροδοκία ο Ρίμσεβιτς, ο οποίος είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Χθες, ο πρωθυπουργός Μάρις Κουτσίνσκις κάλεσε τον κεντρικό τραπεζίτη να παραιτηθεί. Σήμερα η στάση του φάνηκε να αμβλύνεται καθώς δήλωσε ότι δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο οι κατηγορίες περί χρηματισμού να αποτελούν απόπειρα σπίλωσης του κύρους των αρχών της χώρας.

Η καταγγελία σε βάρος του Ρίμσεβιτς προήλθε από τη Norvik Bank, μια μικρή λετονική τράπεζα, δήλωσε ο πρωθυπουργός σε ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι οι ιδιοκτήτες της Norvik δεν έχουν δώσει αποδείξεις κάποιας παρατυπίας παρόλο που αυτό τους «έχει ζητηθεί κατ’ επανάληψη».

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ- ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.