Quantcast
Ο Μαδούρο διορίζει δύο νέους υπουργούς Οικονομίας και Πετρελαίου - enikonomia.gr
share

Ο Μαδούρο διορίζει δύο νέους υπουργούς Οικονομίας και Πετρελαίου

δημοσιεύτηκε:

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο έκανε έναν μικρό ανασχηματισμό της κυβέρνησης χθες, διορίζοντας νέο τσάρο της οικονομίας για να επιβλέπει το σοσιαλιστικό σύστημα που καταρρέει στη χώρα-μέλος του ΟΠΕΚ (Οργανισμού Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών), και νέο υπουργό πετρελαίου για να αντιμετωπίσει τις οικονομικές δυσκολίες που έχουν δημιουργήσει οι χαμηλές τιμές του πετρελαίου παγκόσμια.

Η χώρα υποφέρει από τριψήφιο πληθωρισμό, ελλείψεις παραγωγής όπως της σοβιετικής εποχής, και αυξανόμενες διαμαρτυρίες του κόσμου, καθώς και από τον συνδυασμό δυσλειτουργικών κρατικών ελέγχων και χαμηλών τιμών πετρελαίου. Ο Μαδούρο διατείνεται ότι είναι θύμα “οικονομικού πολέμου”.

Ο οικονομολόγος Ραμόν Λόμπο, ο οποίος είναι βουλευτής του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού Κόμματος, θα αναλάβει το διπλό ρόλο του υπουργού Οικονομικών και αντιπροέδρου της οικονομίας, αναλαμβάνοντας ως ανώτατος οικονομικός αξιωματούχος της κυβέρνησης.

“Θα αναλάβεις, με ισχυρή πυγμή, την επίβλεψη της οικονομίας”, ανακοίνωσε ο Μαδούρο σε τηλεοπτικό διάγγελμα, περιγράφοντας τον Λόμπο ως ειδικό σε θέματα προϋπολογισμού.

Ο Νέλσον Μαρτίνεζ, ο οποίος ήταν διευθυντής του διυλιστηρίου Citgo στις Ηνωμένες Πολιτείες, θα αναλάμβει το ρόλο του υπουργού Πετρελαίου. Ο απερχόμενος υπουργός Εουλόγκιο ντελ Πίνιο θα παραμείνει πρόεδρος της κρατικής εταιρείας πετρελαίου PDVSA.

Ο υπουργός υπηρετεί παραδοσιακά και ως αντιπρόσωπος της χώρας στον ΟΠΕΚ, όπου η Βενεζουέλα συγκαταλέγεται μεταξύ των σθεναρότερων υπερμάχων της μείωσης παραγωγής πετρελαίου.

Ο Μαδούρο διώρησε επίσης και τον περιφερειάρχη Τάρεκ ελ Αϊσάμι ως νέο αντιπρόεδρο, αντικαθιστώντας τον απερχόμενο Αριστόμπουλο Ιστουρίζ, ο οποίος υπηρέτησε ως υπηρεσιακός αντιπρόεδρος.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.