Quantcast
O OHE καταδικάζει την αποτυχημένη δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου της Βόρειας Κορέας - enikonomia.gr
share

O OHE καταδικάζει την αποτυχημένη δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου της Βόρειας Κορέας

δημοσιεύτηκε:

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών καταδίκασε με απόφασή του που εγκρίθηκε ομόφωνα την αποτυχημένη προσπάθεια δοκιμαστικής εκτόξευσης ενός βαλλιστικού πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα, τονίζοντας πως αποτελεί μια «ξεκάθαρη παραβίαση» αποφάσεων του ΟΗΕ και ότι το ΣΑ ενδέχεται να λάβει περαιτέρω τιμωρητικά μέτρα σε βάρος της Πιονγκγιάνγκ.

Οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας θεωρούν πως η Βόρεια Κορέα προσπάθησε να εκτοξεύσει έναν βαλλιστικό πύραυλο μέσου βεληνεκούς χθες Παρασκευή, αψηφώντας τις κυρώσεις του ΟΗΕ.

«Τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας καταδικάζουν με σθεναρό τρόπο την εκτόξευση ενός βαλλιστικού πυραύλου από τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας την 15η Απριλίου», αναφέρει η απόφαση που εγκρίθηκε ομόφωνα.

«Παρότι η εκτόξευση (…) ήταν αποτυχημένη, η προσπάθεια αυτή συνιστά σαφή παραβίαση αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών», προστίθεται.

Η εκτόξευση, την Ημέρα του Ήλιου στη Βόρεια Κορέα, όπως ονομάζεται η επέτειος της γέννησης του ιδρυτή του κράτους αυτού, του Κιμ Ιλ Σουνγκ, ακολούθησε την τέταρτη πυρηνική δοκιμή της Πιονγκγιάνγκ τον Ιανουάριο και την εκτόξευση ενός βαλλιστικού πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς τον Φεβρουάριο, που είχε οδηγήσει στην επιβολή νέων κυρώσεων από τον ΟΗΕ.

Το ΣΑ ανέφερε ότι θα «συνεχίζει να παρακολουθεί στενά την κατάσταση και μπορεί να λάβει περαιτέρω σημαντικά μέτρα», κάτι για το οποίο έχει εκφράσει την «αποφασιστικότητά του» στο πρόσφατο παρελθόν.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.