Quantcast
Ο Όλι Ρεν προτείνεται ως ο επόμενος κεντρικός τραπεζίτης της Φινλανδίας - enikonomia.gr
share

Ο Όλι Ρεν προτείνεται ως ο επόμενος κεντρικός τραπεζίτης της Φινλανδίας

δημοσιεύτηκε:

Ο Όλι Ρεν, ο πρώην ανώτατος οικονομικός αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προτάθηκε από συμβούλιο του φινλανδικού κοινοβουλίου να γίνει ο επόμενος διοικητής της Τράπεζας της Φινλανδίας από τον Ιούλιο.

Ο Ρεν, που σήμερα είναι ο υποδιοικητής της τράπεζας, θεωρείτο από πολλούς φαβορί για τη θέση αυτή, η οποία συνοδεύεται από τη συμμετοχή στο διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

«Έχει μια πολύ καλή συνολικά εικόνα για την οικονομική και νομισματική πολιτική, την ΕΚΤ και τη χάραξη πολιτικής διεθνώς», δήλωσε ο Πέντι Οϊνόνεν, αντιπρόεδρος του κοινοβουλευτικού εποπτικού συμβουλίου της Φινλανδίας που διεξήγαγε τη διαδικασία επιλογής.

Ο διορισμός για επταετή θητεία θα γίνει από τον πρόεδρο της χώρας, κάτι που αναμένεται τον επόμενο μήνα. Ο Ρεν θα διαδεχθεί τον Έρκι Λιίκανεν που θα ολοκληρώσει τη δεύτερη και τελευταία θητεία του τον Ιούλιο.

Ο 56χρονος Ρεν, με διδακτορικό στη φιλοσοφία από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, πέρασε μια δεκαετία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και κατά τη διάρκεια της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη ήταν Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων.

Πηγή Πληροφοριών: ΑΠΕ


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.