Quantcast
Ο Πούτιν ακύρωσε τις διακοπές των υπουργών του λόγω κρίσης - enikonomia.gr
share

Ο Πούτιν ακύρωσε τις διακοπές των υπουργών του λόγω κρίσης

δημοσιεύτηκε:

Πρωτοχρονιά… δίχως ρεβεγιόν θα κάνουν οι υπουργοί της ρωσικής κυβέρνησης, καθώς ο Πρόεδρος Bλαντιμίρ Πούτιν “έκοψε” την άδεια των εορτών, λόγω της τρέχουσας οικονομικής κρίσης.

“Οι υπουργοί της κυβέρνησης δεν θα κάνουν φέτος διακοπές” διαμήνυσε χαρακτηριστικά ο Ρώσος Πρόεδρος, σε τηλεοπτικό του μήνυμα.

Ας σημειωθεί πως στη Ρωσία, το διάστημα 1 Ιανουαρίου – 12 Ιανουαρίου είναι περίοδος διακοπών για το σύνολο των εργαζομένων.

“Για την κυβέρνηση, δεν υπάρχει χρόνος για διακοπές” σημείωσε χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα, ο Πρωθυπουργός της Ρωσίας, Dmitry Medvedev, κάλεσε τους υπουργός να κάνουν τα πάντα, προκειμένου να τεθεί υπό έλεγχο η ταραχώδης κατάσταση στη ρωσική οικονομία, η οποία πλήττεται από την κατάρρευση της τιμής του πετρελαίου και την επιβολή κυρώσεων από τη Δύση.

Ας σημειωθεί πως το 2015 η ρωσική οικονομία αναμένεται να επιστρέψει στην ύφεση, μετά από έξι χρόνια συνεχούς ανάπτυξης.

Το ρωσικό νόμισμα ωστόσο, έχει καταφέρει να σταθεροποιηθεί στα 52 ρούβλια/δολάριο, υποχωρώντας σημαντικά από το ιστορικό χαμηλό των 80 ρουβλιών/δλάριο.

Η Κεντρική Τράπεζα της χώρας ανακοίνωσε σήμερα πως τα αποθέματα ξένου συναλλάγματος έχουν υποχωρήσει κάτω των 400 δισ. δολαρίων, για πρώτη φορά μετά τον Αύγουστο του 2009, λόγω της προσπάθειας στήριξης του εγχώριου νομίσματος.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.