Quantcast
Ο Πούτιν αρνείται να συναντήσει τον Ερντογάν - enikonomia.gr
share

Ο Πούτιν αρνείται να συναντήσει τον Ερντογάν

δημοσιεύτηκε:

Μέχρι ποιο σημείο θα τραβήξουν το σκοινί Πούτιν και Ερντογάν; Αυτό είναι το ερώτημα που απασχολεί τους διεθνείς διπλωματικούς κύκλους. Οι σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας βρίσκονται στην κόψη του ξυραφιού.

Κάτι που φάνηκε και από την άρνηση του Ρώσου Προέδρου να συναντήσει τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά από αίτημα του τελευταίου, αν δε ζητήσει συγγνώμη για την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους .

Όπως δήλωσε ο βοηθός του Ρώσου Προέδρου, Γιούρι Ουσάκοφ όταν ερωτήθηκε γιατί ο Βλαντιμίρ Πούτιν αρνήθηκε να μιλήσει με τον Ερντογάν, «διακρίνουμε την απροθυμία της Τουρκίας να ζητήσει απλώς συγνώμη για το περιστατικό με το αεροπλάνο».

Ο Ουσάκοφ πρόσθεσε πως το Κρεμλίνο είχε λάβει ένα αίτημα από την Άγκυρα αναφορικά με μια πιθανή συνάντηση μεταξύ των δύο ηγετών σε ένα συνέδριο για το περιβάλλον στο Παρίσι στις 30 Νοεμβρίου.

Ο Τούρκος πρόεδρος από την πλευρά του προειδοποίησε τη Ρωσία να μην “παίζει με τη φωτιά”, τονίζοντας όμως ότι δεν θέλει να κάνει κακό στις σχέσεις με τη Μόσχα. “Ο (Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ) Πούτιν, λέει: «αυτοί που έχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά εναντίον της τρομοκρατίας, παίζουν με τη φωτιά. Συμφωνώ απολύτως μαζί του», τόνισε ο Ερντογάν από την βόρεια επαρχία Bayburt.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.