Quantcast
Ο ρυθμός ανάπτυξης της βρετανικής οικονομίας επιβραδύνθηκε στο 0,5% στο γ' τρίμηνο - enikonomia.gr
share

Ο ρυθμός ανάπτυξης της βρετανικής οικονομίας επιβραδύνθηκε στο 0,5% στο γ’ τρίμηνο

δημοσιεύτηκε:

Ο ρυθμός ανάπτυξης της βρετανικής οικονομίας μειώθηκε στο 0,5% στο τρίτο τρίμηνο από 0,7% στο δεύτερο τρίμηνο, λόγω της επιβράδυνσης του κατασκευαστικού και μεταποιητικού τομέα, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times.

Η απογοητευτική επίδοση είναι πιθανόν να βαρύνει στην απόφαση των αξιωματούχων της Τράπεζας της Αγγλίας (BOE), οι οποίοι εξετάζουν την πρώτη αύξηση των επιτοκίων από την περίοδο της κρίσης.

Ο Διοικητής της BOE, Μάρκ Κάρνεϊ, δήλωσε το Σαββατοκύριακο ότι η αύξηση των επιτοκίων δεν είναι βέβαιη, αν και η τράπεζα πρέπει να προετοιμάζεται γι’ αυτή.

Η μεταποιητική παραγωγή μειώθηκε 0,3% στο τρίτο τρίμηνο σε σχέση με το δεύτερο, καθώς τα εργοστάσια συνέχισαν να αντιμετωπίζουν δυσκολίες λόγω της ισχυρής στερλίνας και της επιβράδυνσης των αγορών στο εξωτερικό.

Η παραγωγή του κατασκευαστικού τομέα υποχώρησε 2,2%. Σημειώθηκε, ωστόσο, ανάκαμψη στην παραγωγή των ορυχείων και λατομείων, με αποτέλεσμα η συνολική βιομηχανική παραγωγή να αυξηθεί κατά 0,3%. Ο τομέας των υπηρεσιών αυξήθηκε κατά 0,7%.

Το βρετανικό ΑΕΠ είναι αυξημένο 2,3% σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο του 2014 και κατά 6,4% σε σχέση με το υψηλότερο επίπεδο που είχε φθάσει πριν την κρίση, στο πρώτο τρίμηνο του 2008.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.