Quantcast
Ο Σόιμπλε απέρριψε το βρετανικό αίτημα για άμεσες αλλαγές στην Ευρωζώνη - enikonomia.gr
share

Ο Σόιμπλε απέρριψε το βρετανικό αίτημα για άμεσες αλλαγές στην Ευρωζώνη

δημοσιεύτηκε:

Οι ελπίδες της Βρετανίας για ριζική αλλαγή των σχέσεων της με την ΕΕ προσγειώθηκαν σήμερα, καθώς ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε τόνισε ότι οι εταίροι της δεν πρόκειται να βιαστούν να αλλάξουν τις ευρωπαικές συνθήκες για να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις του Λονδίνου, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times. 

Σε μία εκδήλωση ευρύτερης δυσπιστίας αναφορικά με τα κίνητρα του Λονδίνου, ο Σόιμπλε επιτέθηκε κατά του Βρετανού ομολόγου του Τζορτζ Όσμπορν για τις “ανόητες” και “αχρείαστες”, όπως τις χαρακτήρισε, παρεμβάσεις του για την κρίση της Ευρωζώνης. Πολλοί στις Βρυξέλλες πιστεύουν ότι το Λονδίνο ακόπιμα επιδιώκει να υπονομεύσει τη νομισματική ένωση, σημείωσε ο Σόιμπλε.

Ο Όσμπορν, που έχει ορισθεί από τον Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον επικεφαλής διαπραγματευτής για τις σχέσεις με την Ευρώπη μετά τις εκλογές της τελευταίας εβδομάδας, ενημερώθηκε από τον Γερμανό ομόλογό του ότι η Βρετανία δεν θα μπορέσει να επιτύχει τις μεταρρυθμιστικές απαιτήσεις της όσον αφορά την ανανέωση της Ευρωζώνης. 

Μετά τη συζήτηση που είχε με τον Όσμπορν, στο περιθώριο του σημερινού συμβουλίου  Ecofin στις Βρυξέλλες, για τις μεταρρυθμιστικές ιδέες του Λονδίνου, ο Σόιμπλε δήλωσε ότι οι συνθήκες δεν μπορούν να αλλάξουν για κάποιο χρονικό διάστημα. Οι αλλαγές στην Ευρωζώνη, που η Βρετανία επιδιώκει άμεσα, θα γίνουν “περισσότερο βήμα-βήμα”, χωρίς αλλαγέςσ τις συνθήκες, δήλωσε ο Σόιμπλε. 

Ο Κάμερον βρίσκεται υπό πίεση από όλες τις πλευρές και αντιμετωπίζει μία λεπτή ισορροπία στην προσπάθεια να επαναδιαπραγματευθεί αποδεκτούς όρους για συμμετοχή της Βρετανίας στην ΕΕ. 

Ο Κάμερον έχει δεσμευθεί να προχωρήσει το 2017  σε ένα δημοψήφισμα υπέρ ή κατά της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ και ένας εκπρόσωπός του δήλωσε ότι το χρονοδιάγαμμα μπορεί να επιταχυνθεί. 

 

Πηγή: Financial Times

 

 

 

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.