Quantcast
Ο Σόιμπλε δεν ανησυχεί για τη Deutsche Bank - enikonomia.gr
share

Ο Σόιμπλε δεν ανησυχεί για τη Deutsche Bank

δημοσιεύτηκε:

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, δήλωσε ότι δεν ανησυχεί για τη Deutsche Bank, μετά το σφυροκόπημα των μετοχών και ομολόγων της τράπεζας από τους επενδυτές που ανησυχούν για την κεφαλαιακή θέση και τη ρευστότητά της.

«Όχι, δεν έχω ανησυχίες για τη Deutsche Bank», δήλωσε ο Σόιμπλε στην τηλεόραση του Bloomberg στο Παρίσι μετά τη συνάντησή του με τον Γάλλο ομόλογό του.

Ο εκ των Διευθυνόντων Συμβούλων της μεγαλύτερης γερμανικής τράπεζας, John Cryan, ανέφερε σε υπόμνημά του προς τους εργαζόμενους ότι η τράπεζα είναι «σταθερή σαν βράχος», έχει «ισχυρή» κεφαλαιακή θέση καθώς και ισχυρή θέση από πλευράς κινδύνων, ενώ καθησύχασε τις αγορές για τη δυνατότητα της τράπεζας να εξυπηρετήσει τα ομόλογά της με τον χαμηλότερο βαθμό διασφάλισης.

Το κόστος ασφάλισης ομολόγων που έχει εκδώσει η Deutsche έναντι του κινδύνου να μην αποπληρωθούν έχει υπερδιπλασιασθεί φέτος, ενώ η μετοχή της έχει υποχωρήσει περίπου 39%.

Η πτώση της τιμής της μετοχής «δεν οφείλεται τόσο στο επιχειρηματικό μοντέλο της τράπεζας, αλλά της συνολικής αίσθησης αβεβαιότητας στις αγορές», δήλωσε ο Χανς Μίλενμπαχ, υψηλόβαθμο στέλεχος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος της κυρίας Μέρκελ σε συνέντευξή του, σημειώνοντας ότι η τράπεζα δεν έχει πρόβλημα ρευστότητας και δεν χρειάζεται διάσωση.

Τα κέρδη της Deutsche είναι πιθανόν να μειωθούν 3% φέτος και 6% το 2017, με βάση τον μέσο όρο των προβλέψεων, δήλωσαν αναλυτές στο Bloomberg.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.