Quantcast
Ο Σόιμπλε προειδοποιεί για ξαφνική χρεοκοπία της Ελλάδας - enikonomia.gr
share

Ο Σόιμπλε προειδοποιεί για ξαφνική χρεοκοπία της Ελλάδας

δημοσιεύτηκε:

«Ο Υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προειδοποίησε για την πιθανότητα ξαφνικής ελληνικής χρεοκοπίας», γράφει σήμερα σε άρθρο που φιλοξενείται στην ηλεκτρονική της σελίδα η Frankfurter Allgemeine Zeitung. «Η εμπειρία σε άλλες χώρες έχει δείξει πως μία χώρα μπορεί να οδηγηθεί ξαφνικά σε πτώχευση», δήλωσε στην εφημερίδα ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών.

«Ερωτηθείς για το εάν η κυβέρνηση έχει προετοιμαστεί για ένα τέτοιο ενδεχόμενο, απάντησε: «Υπάρχουν πράγματα στα οποία δεν μπορεί να απαντήσει ένας λογικός πολιτικός. Σε αντίθετη περίπτωση, θα υπάρξουν παρεξηγήσεις.

Ο Jean-Claude Juncker είπε κάποτε πως η αλήθεια δεν είναι πάντοτε ακριβής. Καταλαβαίνω πως τα πράγματα είναι περίπλοκα. Ως εκ τούτου, προτιμώ να μην πω τίποτα», αναφέρει το δημοσίευμα και προσθέτει:

«Ο Υπουργός τόνισε ότι η Γερμανία θα «κάνει τα πάντα για να κρατήσει την Ελλάδα υπό όρους ευθύνης στην Ευρωζώνη» και προσέθεσε:

«Σε αυτό δεν πρέπει να αποτύχουμε». Σε αυτό το θέμα βρίσκεται σε πλήρη συμφωνία με την Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ. Κατά τη συνεδρίαση του Eurogroup τη Δευτέρα δεν θα υπάρξει συμφωνία για νέα βοήθεια προς την Ελλάδα. «Δεν βλέπω κάτι τέτοιο μέχρι να ξεκαθαρίσουν όλα», δήλωσε ο Σόιμπλε».

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.