Quantcast
Ο υιός Κολ κατά Μέρκελ: Φέρει μερίδιο ευθύνης για την αυτοκτονία της μητέρας μου - ΦΩΤΟ - enikonomia.gr
share

Ο υιός Κολ κατά Μέρκελ: Φέρει μερίδιο ευθύνης για την αυτοκτονία της μητέρας μου – ΦΩΤΟ

δημοσιεύτηκε:

Σοκ έχουν προκαλέσει σε ολόκληρη τη Γερμανία οι δηλώσεις του γιου του πρώην καγκελάριου της Γερμανίας, Χέλμουτ Κολ.

Ο Βάλτερ Κολ, όπως είναι το όνομά του, εξαπολύει σφοδρή επίθεση και βαριές κατηγορίες κατά της Άνγκελα Μέρκελ αναφέροντας ότι φέρει μερίδιο της ευθύνης για τον θάνατο της μητέρας του Χανελόρε, που είχε βάλει τέλος στη ζωή της το 2001. «Για μένα η κ. Μέρκελ φέρει ένα όχι ασήμαντο μερίδιο για τον θάνατο της μητέρας μου», είπε ο Βάλτερ Κολ σε συνέντευξή του στο Zeit Magazin, επισημαίνοντας τη συμπεριφορά της Μέρκελ όταν ξέσπασε το σκάνδαλο των “μαύρων ταμείων” στο κόμμα των Χριστιανοδημοκρατών, που προκάλεσε τόση θλίψη στη μητέρα του.

Επί της ουσίας αναφερόταν στην υπόθεση του 1999, όταν ο πατέρας του είχε ομολογήσει ότι δεν είχε δηλώσει στη Βουλή δωρεές ύψους εκατομμυρίων μάρκων προς το κόμμα. Η Μέρκελ, που ήταν την περίοδο εκείνη Γ.Γ. των Χριστιανοδημοκρατών πήρε στη συνέχεια σαφείς αποστάσεις από τον πολιτικό της μέντορα μ’ ένα άρθρο της στη Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Ο γιος του Κολ είπε στη συνέντευξή του ότι δεν τον πείραξε τόσο το άρθρο της Μέρκελ, αλλά η συμπεριφορά της, την οποία χαρακτήρισε «άθλια» τονίζοντας ότι στη διαπάλη εξουσίας «θεώρησε παράπλευρη απώλεια τον πόνο της μητέρας μου». Η Μέρκελ, είπε, γνώριζε ότι με την ενέργειά της θα εξαπέλυε μια χιονοστιβάδα, που θα έπληττε βαριά την οικογένεια Κολ. «Ουδέποτε είπε τότε δημοσίως: αφήστε την οικογένεια στην άκρη αν και γνώριζε ότι η μητέρα μου ήταν βαριά άρρωστη».

Τόνισε δε ότι η Χανελόρε Κολ ένιωσε ότι η Μέρκελ την πρόδωσε, μολονότι η ίδια δεν είχε καμία σχέση με το σκάνδαλο των μαύρων ταμείων. «Συκοφάντησαν τη μητέρα μου με τον χειρότερο τρόπο, την αποκαλούσαν πόρνη των μαύρων ταμείων, ό,τι χειρότερο μπορούσε να φανταστεί κανείς με αποτέλεσμα να τρωθεί ανεπανόρθωτα η υπόληψή της», είπε. Την εποχή που ξέσπασε το σκάνδαλο των μαύρων ταμείων προκάλεσε πολιτική θύελλα στη Γερμανία, με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να απομακρύνεται στη συνέχεια από την προεδρία της CDU και την Μέρκελ να παραλαμβάνει τη σκυτάλη.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.