Quantcast
ΟΗΕ: Κυρώσεις σε όσους υπονομεύσουν τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις για την Λιβύη - enikonomia.gr
share

ΟΗΕ: Κυρώσεις σε όσους υπονομεύσουν τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις για την Λιβύη

δημοσιεύτηκε:

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ εξέφρασε το Σάββατο την ικανοποίησή του σχετικά με τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις της Λιβύης που πραγματοποιήθηκαν στη Γενεύη αυτή την εβδομάδα. Ωστόσο προειδοποίησε τη χώρα της Βόρειας Αφρικής ότι ενδέχεται να προχωρήσει στην επιβολή κυρώσεων εναντίον οποιασδήποτε πλευράς προσπαθήσει να υπονομεύσει την ασφάλεια και τη σταθερότητας της χώρας.

Οι παρατάξεις της Λιβύης συμφώνησαν να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις την ερχόμενη εβδομάδα, στόχος των οποίων είναι να δοθεί ένα τέλος στην πολιτική κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα.

«Τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας υποστηρίζουν την επανάληψη ενός ακόμα γύρου συνομιλιών στη Γενεύη την επόμενη εβδομάδα και παροτρύνουν όλες τις πλευρές να συμμετέχουν», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Συμβούλιο. Πρόσθεσε επίσης ότι χαιρετίζει την ανακοίνωση σχετικά με την κατάπαυση του πυρός.

Προειδοποίησε ωστόσο ότι η επιτροπή που είναι υπεύθυνη για την επιβολή κυρώσεων στη Λιβύη «είναι προετοιμασμένη να επιβάλει κυρώσεις σε όσους απειλήσουν την ειρήνη, τη σταθερότητα, την ασφάλεια και εμποδίσουν ή υπονομεύσουν την επιτυχή ολοκλήρωση της πολιτικής μετάβασης».


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.