Quantcast
Οι ανησυχίες των Γάλλων ψηφοφόρων ενόψει της κρίσιμης εκλογικής αναμέτρησης - enikonomia.gr
share

Οι ανησυχίες των Γάλλων ψηφοφόρων ενόψει της κρίσιμης εκλογικής αναμέτρησης

δημοσιεύτηκε:

Η απασχόληση και η ακεραιότητα του χαρακτήρα των πολιτικών είναι οι κυριότερες ανησυχίες των ψηφοφόρων, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση που πραγματοποίησε το Reuters σε 100 ερωτηθέντες στην πόλη Σαρτρ της Γαλλίας ενόψει των προεδρικών εκλογών.

Το Reuters ταξίδεψε στην πόλη αυτή των 40.000 κατοίκων, που φιλοξενεί μερικές από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες καλλυντικών στον κόσμο και της οποίας οι κάτοικοι –επί το πλείστον υπάλληλοι γραφείων– είχαν ψηφίσει σύμφωνα με το αποτέλεσμα των εκλογών στις τέσσερις τελευταίες προεδρικές αναμετρήσεις.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες παραμένουν αναποφάσιστοι, ενώ ένας στους τέσσερις απάντησε ότι η απασχόληση είναι η μεγαλύτερη ανησυχία του και για σχεδόν έναν στους πέντε η ακεραιότητα του χαρακτήρα των πολιτικών.

Τα πλήρη αποτελέσματα της δημοσκόπησης είναι: Απασχόληση (περιλαμβάνει την ανεργία, την απασχόληση των νέων και την αίσθηση ασφάλειας στην εργασία): 25, Ακεραιότητα (περιλαμβάνει την διαφθορά, την ειλικρίνεια και την εμπιστοσύνη): 19, Αγοραστική δύναμη (περιλαμβάνει την οικονομία και την οικονομική ανάπτυξη): 10, Κοινωνική Πρόνοια (περιλαμβάνει την υγεία και την συνταξιοδότηση): 7, Ασφάλεια (περιλαμβάνει την τρομοκρατία): 7, Οικολογία: 5, Ισότητα: 5, Παιδεία: 3, Στέγαση: 2, Φορολογία: 2, Ενσωμάτωση (περιλαμβάνει τις διακρίσεις): 2, Μετανάστευση: 1, Άλλα (περιλαμβάνονται η ειρήνη, η αβεβαιότητα, η νεολαία, η αλληλεγγύη, η ελπίδα, η συμπεριφορά, η κοινωνική συνοχή, ο δημόσιος τομέας): 12.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε στο απόγειο του σκανδάλου περί αργομισθίας της συζύγου του υποψηφίου Φρανσουά Φιγιόν, ένα ζήτημα το οποίο έχει προκαλέσει ανησυχία στους ψηφοφόρους και καχυποψία εις βάρος της πολιτικής ελίτ.

Στη διάρκεια μιας μέρας την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου ομάδα δημοσιογράφων του Reuters ζήτησε από τους περαστικούς στο κέντρο της πόλης Σαρτρ να μοιραστούν με μια λέξη τη μεγαλύτερη ανησυχία τους ενόψει των δύο γύρων των προεδρικών εκλογών στις 23 Απριλίου και στις 7 Μαΐου.

Η μεθοδολογία που ακολουθήθηκε στη συγκεκριμένη δημοσκόπηση δεν βασίστηκε στη διανομή μιας λίστας θεμάτων. Αντίθετα, οι δημοσιογράφοι έδωσαν στον κάθε ερωτηθέντα μια λευκή κόλλα χαρτί ζητώντας του να γράψει τη μεγαλύτερη ανησυχία του. Στη συνέχεια, οι ίδιοι ρωτήθηκαν ποιον θα ψηφίσουν και ποιον είχαν ψηφίσει στις τελευταίες εκλογές.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.