Quantcast
Οι Ασιάτες δισεκατομμυριούχοι ξεπέρασαν για πρώτη φορά τους Αμερικανούς - enikonomia.gr
share

Οι Ασιάτες δισεκατομμυριούχοι ξεπέρασαν για πρώτη φορά τους Αμερικανούς

δημοσιεύτηκε:

Για πρώτη φορά, ο αριθμός των δισεκατομμυριούχων στην Ασία ξεπέρασε τον αριθμό των δισεκατομμυριούχων στην Αμερική. Σύμφωνα με τα στοιχεία κοινής έκθεσης των UBS Wealth Management και PricewaterhouseCoopers, η αύξηση των τιμών ακινήτων στην Κίνα είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση των δισεκατομμυριούχων στην ασιατική ήπειρο.

Συγκεκριμένα, ο αριθμός των Ασιατών δισεκατομμυριούχων αυξήθηκε κατά 25% το 2016 και διαμορφώθηκε στα 637 άτομα, όταν στις ΗΠΑ φιλοξενούνται 563 δισεκατομμυριούχοι και στην Ευρώπη μόλις… 341! Παρόλα αυτά, οι ΗΠΑ συνεχίζουν να διατηρούν τα πρωτεία στη συγκέντρωση του πλούτου των δισεκατομμυριούχων, καθώς στη χώρα έχουν συγκεντρωθεί 2,8 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Εντυπωσιακό είναι το στοιχείο της μελέτης των UBS Wealth Management και PricewaterhouseCoopers που δείχνει πως στην Ασία προστέθηκε ένας δισεκατομμυριούχος την ημέρα, κατά τη διάρκεια του 2016. Ο συνολικός πλούτος από τους δισεκατομμυριούχους της ηπείρου αυξήθηκε στα 2 τρισεκατομμύρια δολάρια, από τα 1,5 τρισεκατομμύρια δολάρια της συγκρίσιμης περσινής περιόδου.

Η πλειοψηφία των νέων δισεκατομμυριούχων στην Ασία προέρχεται από τις δύο μεγαλύτερες οικονομίες της ηπείρου, την Κίνα και την Ινδία. Ο πλούτος τους προέρχεται και επεκτείνεται από την ανάκαμψη των τιμών βασικών εμπορευμάτων και από την άνοδο των τιμών κατοικιών στην Κίνα, σύμφωνα με την έκθεση.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.