Quantcast
Οι Ciudadanos εντείνουν τις πιέσεις ενάντια στο καταλανικό δημοψήφισμα - enikonomia.gr
share

Οι Ciudadanos εντείνουν τις πιέσεις ενάντια στο καταλανικό δημοψήφισμα

δημοσιεύτηκε:

Με στόχο να ενισχυθεί το μέτωπο ενάντια στη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος της 1ης Οκτωβρίου για την ανεξαρτησία της Καταλωνίας, το κόμμα των Ciudadanos καλεί την Τρίτη το ισπανικό κοινοβούλιο να λάβει μία απόφαση που θα αποτελέσει τη νομική βάση για την προστασία του κράτους δικαίου στην περιοχή. Το μόνο βέβαιο είναι πως οι Σοσιαλιστές(PSOE) και οι Podemos δεν πρόκειται να στηρίξουν αυτή την πρωτοβουλία, αφού την έχουν ήδη επικρίνει δριμύτατα.



Οι Σοσιαλιστές του Πέδρο Σάντσεθ , πάντως, κρατούν εξίσου επιφυλακτική στάση απέναντι στην πρόταση των Podemos να συσταθεί μία τράπεζα διαλόγου των κομμάτων της αντιπολίτευσης με την καταλανική Τζενεραλιτάτ και να τερματισθούν τα μέτρα που λαμβάνει η δεξιά κυβέρνηση του Λαϊκού Κόμματος εναντίον του δημοψηφίσματος.

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση του Μαριάνο Ραχόι εξαντλεί κάθε νομικό και πολιτικό μέσο που έχει στη διάθεσή της, προκειμένου να εμποδίσει τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος. Μεταξύ των μέτρων που έχουν ληφθεί μέχρι στιγμής, συγκαταλέγονται η επέκταση των ελέγχων των δαπανών ης καταλανικής κυβέρνησης και στις πιστωτικές κάρτες των μελών και των λειτουργών της, καθώς και η ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας. Σε αυτό το πλαίσιο, έχουν κατασχεθεί 1,5 εκατ. φυλλάδια, αφίσες, τρίπυχα με προεκλογικό περιεχόμενο υπέρ του δημοψηφίσματος, ενώ και η δημοτική αστυνομία της Βαρκελώνης έχει κατασχέσει υλικό και εντοπίσει πολίτες που το διένειμαν, ή προπαγάνδιζαν το δημοψήφισμα δημοσίως.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.