Quantcast
Οι ηγέτης της G20 συμφωνούν πως πρέπει να αποφευχθούν οι ανταγωνιστικές υποτιμήσεις - enikonomia.gr
share

Οι ηγέτης της G20 συμφωνούν πως πρέπει να αποφευχθούν οι ανταγωνιστικές υποτιμήσεις

δημοσιεύτηκε:

Υπάρχει μια κοινή άποψη μεταξύ των κρατών του G20 ότι πρέπει να αποφύγουν τις ανταγωνιστικές υποτιμήσεις, δήλωσε από την Άγκυρα αξιωματούχος του υπουργείου οικονομικών των ΗΠΑ, αναφέρει το Reuters.

Mιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιθώριο της συνάντησης του G20 τόνισε ότι το θέμα των ανταγωνιστικών υποτιμήσεων με στόχο την ενίσχυση των εξαγωγών θα αποτελέσει κεντρικό θέμα συζήτησης.

Πρόσθεσε επίσης ότι η Κίνα φαίνεται να έχει διδαχθεί την ανάγκη μεγαλύτερης διαφάνειας σε ό,τι αφορά το timing των πολιτικών που θα ακολουθήσει.

Υπογράμμισε επίσης ότι το Πεκίνο καταλαβαίνει ότι η οικονομική κοινότητα παρακολουθεί αν οι μεταρρυθμίσεις που εφαρμόζει πετυχαίνουν τους στόχους που έχουν τεθεί.

Προσχέδιο της ανακοίνωση της συνόδου καλωσορίζει την ενίσχυση της δραστηριότητας σε ορισμένες οικονομίες, αλλά σημειώνει ότι η παγκόσμια ανάπτυξη είναι χαμηλότερη των προσδοκιών.

Το σχέδιο αναφέρεται έμμεσα και στην υποτίμηση του ρενμίνμπι (γιουάν) από την Κίνα τον Αύγουστο, δίνοντας το μήνυμα ότι η κίνηση αυτή δεν θεωρείται ανταγωνιστική για την ενίσχυση των κινεζικών εξαγωγών.

Στο προσχέδιο επισημαίνεται επίσης ότι η υπερβολική έμφαση στη νομισματική πολιτική δεν θα οδηγήσει σε μια ισορροπημένη παγκόσμια ανάπτυξη.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.