Quantcast
Οικονομική στήριξη πλημμυροπαθών αγροτών από προγράμματα της αλβανικής κυβέρνησης - enikonomia.gr
share

Οικονομική στήριξη πλημμυροπαθών αγροτών από προγράμματα της αλβανικής κυβέρνησης

δημοσιεύτηκε:

Η οικονομική στήριξη των πλημμυροπαθών αγροτών είναι μία από τις προτεραιότητες της αλβανικής κυβέρνησης, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Γεωργίας της χώρας

Αναλυτικότερα,  στο  νότιο και στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας οι καλλιέργειες και το ζωικό κεφάλαιο  των αγροτών δέχθηκαν σημαντικό πλήγμα από τις  πρόσφατες πλημμύρες,   αναφέρει η ίδια πηγή.

 Σ’ αυτό το πλαίσιο, ανακοινώθηκε ότι οι κάτοικοι των πλημμυροπαθών περιοχών θα λάβουν οικονομική βοήθεια υπό τη “μορφή” επιδοτήσεων,  ώστε να μπορέσουν να  αποκαταστήσουν τις  ζημιές που είχαν από τις πρόσφατες πλημμύρες.

Μεταξύ άλλων  το σύνολο της οικονομικής βοήθειας θα διατεθεί για την επισκευή ή και την εκ νέου κατασκευή αποθηκευτικών ή άλλων εγκαταστάσεων που είναι αναγκαίες για τη δραστηριότητα των αγροτών, καθώς και την αποκατάσταση των ζημιών στις καλλιέργειες.

 Η διαδικασία της λεπτομερής καταγραφής των ζημιών θα ολοκληρωθεί σύντομα. Ενώ η υποβολή για την χρηματοδότηση από το σχετικό πρόγραμμα αναμένεται να ξεκινήσει τον Μάρτιο 2015.  Μάλιστα  το πρόγραμμα αυτό  θα ενισχύσει με 1,7 δισεκατομμύρια ευρώ  τον αγροτικό τομέα.

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.