Quantcast
Ολοκληρώθηκε η Διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη - Τι συμφώνησαν - enikonomia.gr
share

Ολοκληρώθηκε η Διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη – Τι συμφώνησαν

δημοσιεύτηκε:

Έπειτα από περίπου πέντε ώρες ολοκληρώθηκε η κρίσιμη Διάσκεψη του Βερολίνου για τηΛιβύη.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου, που ακολούθησε, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, «αποφασίστηκε μία εκεχειρία ώστε να υπάρξει παύση στρατιωτικών επιχειρήσεων» και πρόσθεσε: «Υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών θα διεξαχθεί διάλογος για λύση στο θέμα της Λιβύης».

Επίσης εξήγησε: «Θα οργανώσουμε στη Γενεύη μια συνάντηση της στρατιωτικής επιτροπής [της Λιβύης] τις επόμενες μέρες» και συμπλήρωσε πως τα εμπλεκόμενα μέρα δεσμεύτηκαν για την προστασία των αμάχων.

Η Γερμανίδα καγκελάριος επεσήμανε από την πλευρά της ότι οι αντίπαλες πλευρές της σύγκρουσης στη Λιβύη και οι διεθνείς υποστηρικτές τους συμφώνησαν στη διάσκεψη του Βερολίνου ότι το εμπάργκο όπλων πρέπει να τηρηθεί και να ενισχυθεί ώστε να επιτευχθεί διαρκής κατάπαυση του πυρός επί του εδάφους.

Πρόσθεσε ακόμη ότι μόνο μία πολιτική λύση μπορεί να λειτουργήσει στη Λιβύη καθώς οι συνεχιζόμενες στρατιωτικές επιχειρήσεις θα παρατείνουν τα δεινά του λαού της Λιβύης. “Η Διάσκεψη του Βερολίνου δεν θα λύσει όλα τα προβλήματα της Λιβύης” είπε η Μέρκελ αλλά επεσήμανε ότι οι συνομιλίες είχαν σκοπό να δώσουν νέα ώθηση στην ειρηνευτική διαδικασία.

Δήλωσε, επίσης, ότι είναι ζωτικής σημασίας να διατηρηθεί το εμπάργκο όπλων έτσι ώστε η εκεχειρία να τηρηθεί σωστά.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.