Quantcast
Ομαλοποίηση της νομισματικής πολιτικής στην Ευρωζώνη «βλέπει» ο Βάιντμαν - enikonomia.gr
share

Ομαλοποίηση της νομισματικής πολιτικής στην Ευρωζώνη «βλέπει» ο Βάιντμαν

δημοσιεύτηκε:

Ο πρόεδρος της γερμανικής κεντρικής τράπεζας, Γιενς Βάιντμαν δήλωσε ότι η οικονομική ανάπτυξη στην Ευρωζώνη, αλλά και οι θετικές οικονομικές προβλέψεις βοηθούν ώστε να γίνονται σκέψεις για ομαλοποίηση της νομισματικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.


Η ΕΚΤ έχει ανακοινώσει τη συνέχιση του προγράμματος αγοράς κρατικών ομολόγων έως τον Δεκέμβριο του 2017, ενώ στις τελευταίες συνεδριάσεις του Δ.Σ. της ανέφερε ότι το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων μπορεί να επεκταθεί περαιτέρω, αν είναι αναγκαίο για να αυξηθεί ο πληθωρισμός προς τον στόχο της, που είναι λίγο κάτω από το 2%.

Παράλληλα, έχει τονίσει ότι θα διατηρήσει τα επιτόκια στα σημερινά χαμηλά επίπεδα για αρκετό διάστημα μετά τη λήξη των αγορών ομολόγων. Ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, Βίτορ Κονστάντσιο, δήλωσε σε συνέντευξη που έδωσε την Πέμπτη ότι η ΕΚΤ θα επανεξετάσει τη νομισματική πολιτική της το Φθινόπωρο.

Η Γερμανία ασκεί μεγάλες πιέσεις στην ΕΚΤ για απόσυρση της πολύ χαλαρής πολιτικής που ακολουθεί, επικαλούμενη τα στοιχεία που δείχνουν ενίσχυση του ρυθμού ανάπτυξης και του πληθωρισμού.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.