Quantcast
Ομογενής ανάμεσα στους νεκρούς στο μακελειό της Καλιφόρνια - Η έκκληση της μητέρας του- ΦΩΤΟ - enikonomia.gr
share

Ομογενής ανάμεσα στους νεκρούς στο μακελειό της Καλιφόρνια – Η έκκληση της μητέρας του- ΦΩΤΟ

δημοσιεύτηκε:

Του Θανάση K. Τσίτσα, Νέα Υόρκη

Ο ομογενής Τηλέμαχος Ορφανός είναι μεταξύ των 13 νεκρών στο μακελειό της Καλιφόρνια. Η τραγική ειρωνεία είναι ότι ο άτυχος ομογενής είχε επιβιώσει από την πολύνεκρη ένοπλη επίθεση στο Λας Βέγκας τον περασμένο Νοέμβριο κατά την διάρκεια ενός μουσικού φεστιβάλ.

Ο 27χρονος Τηλέμαχος Ορφανός, γνωστός στους φίλους του ως Tel, έπεσε νεκρός από τα πυρά του 28χρονου Ιαν Ντέιβιντ Λονγκ,πρώην πεζοναύτη με ψυχολογικά προβλήματα , στο μπαρ Bar & Grill, στην πόλη Thousand Oaks, το βράδυ της περασμένης Τετάρτης. Ο άτυχος ομογενής είχε πάει να διασκεδάσει στο μπαρ μαζί με τους φίλους του. Αποφοίτησε από το σχολείο της περιοχής που έγινε το τραγικό συμβάν και αμέσως υπηρέτησε για 2 χρόνια στο Αμερικανικό Ναυτικό. Ο Ορφανός του έτυχε να είναι παρών και στην ένοπλη επίθεση στο Λας Βέγκας τον Νοέμβριο του 2017, απ’ όπου όμως κατάφερε να διαφύγει της ένοπλης σφαγής μαζί με τους φίλους του και να επιστρέψει σπίτι του. Μετά το μακελειό χρειάστηκε ψυχολογική υποστήριξη και έκανε προσπάθειες να συνέλθει από το σοκ της ένοπλης επίθεσης.

“Ο Τηλέμαχος ήταν και στην επίθεση στο Λας Βέγκας. Όμως γύρισε στο σπίτι του. Εχθές δεν γύρισε”, δήλωσε συντετριμμένη η 58χρονη μητέρα του, στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC.” Δεν θέλω ούτε προσευχές, ούτε τίποτε άλλο. Θέλω επιτέλους να μπουν περιορισμοί στην οπλοκατοχή”, δήλωσε η μητέρα του.

Ο 27χρονος ήταν γνωστός στην περιοχή και εργαζόταν σε εταιρεία που παρείχε υπηρεσίες εξυπηρέτησης πελατών. Ο πατέρας του, Μάρκος Ορφανός, 63 χρονών, είναι καθηγητής και έχει καταγωγή από την Σπάρτη και τη Σμύρνη. Ο Τηλέμαχος αγαπούσε την Ελλάδα, είχε επικοινωνία με τα ξαδέλφια του στην Σπάρτη και ήταν περήφανος για την καταγωγή του. Οι γονείς του διάλεξαν να τον βαπτίσουν Τηλέμαχο γιατί ήταν συνεπαρμένοι από την Οδύσσεια του Ομήρου την οποία συνήθιζαν να του διαβάζουν όταν ήταν μικρός. Ο Τηλέμαχος, μαζί με τον μικρό αδελφό του και τους γονείς του, επισκέφθηκε πέρσι την Ελλάδα για τελευταία φορά.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.