Quantcast
Ομπάμα: Η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στο ευρώ - enikonomia.gr
share

Ομπάμα: Η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στο ευρώ

δημοσιεύτηκε:

Η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στο ευρώ τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, κατά τη διάρκειας της κοινής συνέντευξης τύπου με την Καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ.

Περιμένουμε από την Γερμανία τις προτάσεις της για το πώς η Ελλάδα θα επιστρέψει στη βιώσιμη ανάπτυξη εντός του ευρώ, αλλά και τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης, τόνισε ο αμερικανός πρόεδρος.

“Αναμένω να ακούσω την πρόταση της Άνγκελα για το πώς η Ευρώπη και το ΔΝΤ θα συνεργαστούν με την νέα ελληνική κυβέρνηση για να βρουν ένα τρόπο να επανέλθει η Ελλάδα στην βιώσιμη ανάπτυξη εντός ευρωζώνης” σημείωσε ο κ. Ομπάμα.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο ίδιος τόνισε πως αυτή η ανάπτυξη είναι κρίσιμη για την παγκόσμια οικονομία και τις ΗΠΑ.

 

                                     Η Μέρκελ επιμένει στο πρόγραμμα

 

Από την πλευρά της, η Μέρκελ δήλωσε ότι το τρέχον πρόγραμμα αποτελεί “τη βάση κάθε συζήτησης που έχουμε”, προσθέτοντας ότι “αυτό που μετρά” είναι η πρόταση “που θα βέλει η Ελλάδα στο τραπέζι” στη μεθαυριανή έκτακτη σύνοδο του Eurogroup. 

H Μέρκελ έφερε ως παράδειγμα για την επιστροφή στην ανάπτυξη χωρών όπως η Ιρλανδία, η Ισπανία και η Πορτογαλία που είχαν βρεθεί σε πρόγραμμα. 

Ο Ομπάμα χαρακτήρισε τη Γερμανία “ισχυρό σύμμαχο των ΗΠΑ”, ενώ αναφέρθηκε στην απειλή του Ισλαμικού Κράτους, αλλά και στις εξελίξεις στη Ρωσία.

Όσον αφορά τη Ρωσία, ο Ομπάμα τόνισε ότι οι κυρώσεις σε βάρος της πρέπει να συνεχιστούν.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.