Quantcast
ΟΠΕΚ: Αύριο αναμένεται νέα απόφαση για μείωση της παραγωγής - enikonomia.gr
share

ΟΠΕΚ: Αύριο αναμένεται νέα απόφαση για μείωση της παραγωγής

δημοσιεύτηκε:

Ο ΟΠΕΚ+ εξετάζει ακόμα μία  μείωση της παραγωγής πετρελαίου, έως και κατά  1 εκατομμύριο βαρέλια την ημέρα, σύμφωνα με το πρακτορείο  Reuters, καθώς οι τιμές έπεσαν στα επίπεδα των 70 δολαρίων το βαρέλι και αναλυτές της αγοράς έκαναν λόγο για υπερπροσφορά.

Ο ΟΠΕΚ+, στον οποίο ενσωματώνονται πλέον η Ρωσία και άλλες  πετρελαιπαραγωγικές  χώρες, εξάγει το 40% του αργού πετρελαίου παγκοσμίως, κάτι που σημαίνει ότι οι αποφάσεις του μπορούν να έχουν σημαντική επιρροή στις πετρελαϊκές τιμές. Μεταξύ των επιλογών που εξετάζονταν για την προγραμματισμένη συνάντηση των υπουργών του Οργανισμού, αύριο Κυριακή στις 2 το μεσημέρι, στη Βιέννη (3 μ.μ. ώρα Ελλάδας), ήταν η μείωση στην παραγωγή πετρελαίου. Μία πρώτη συνάντηση είχαν σήμερα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Reuters οι περικοπές θα μπορούσαν να φτάσουν και το 1 εκατ. βαρέλια την ημέρα. Ο Οργανισμός έχει ήδη μειώσει την παραγωγή κατά 2 εκατομμύρια βαρελιών την ημέρα, ενώ τον Απρίλιο ανακοινώθηκαν ξαφνικά εθελοντικές περικοπές κατά περίπου 1,6 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.