Quantcast
ΟΠΕΚ: Εξετάζει μείωση της παραγωγής του πετρελαίου - Πώς διαμορφώνεται η τιμή του - enikonomia.gr
share

ΟΠΕΚ: Εξετάζει μείωση της παραγωγής του πετρελαίου – Πώς διαμορφώνεται η τιμή του

δημοσιεύτηκε:

Την Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου θα συναντηθούν τα κράτη-μέλη του ΟΠΕΚ για να συζητήσουν το θέμα της παραγωγής του πετρελαίου.

Σύμφωνα με το Bloomberg η συνεδρίαση γίνεται για πρώτη φορά από το 2020. Επίσης επισημαίνεται πως η συμμαχία των 23 πετρελαιοπαραγωγών εθνών θα συζητήσουν μαζί με τη Σαουδική Αραβία και τη Ρωσία το ενδεχόμενο να μειωθεί η παραγωγή πετρελαίου πάνω από 1 εκατομμύριο βαρέλια την ημέρα. Αυτό έχει ήδη τονώσει τις αγορές του αργού καθώς η τιμή του  brent αυξήθηκε σχεδόν κατά 4% τη Δευτέρα και διαμορφώθηκε στα 89 δολάρια το βαρέλι.

Υπενθυμίζεται ότι, οι τιμές του πετρελαίου μειώθηκαν περισσότερο από 4 δολάρια τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με το CNBC . Οι τιμές ανήλθαν στο χαμηλότερο επίπεδο από τα τέλη  Φεβρουαρίου, δηλαδή  από τότε που έγινε η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Και για αυτόν τον λόγο υπήρχαν ανησυχίες για τη ζήτηση.

Για το θέμα μίλησε ο CIO της Pickering Energy Partners ,Νταν Πίκερινγκ στο CNBC.  Όπως είπε o ΟΠΕΚ θα στηρίξει τις τιμές του πετρελαίου. Οι τιμές του πετρελαίου δεν θα διαμορφωθούν στα  επίπεδα των 50 με 60 δολαρίων το βαρέλι, ξεκαθάρισε . Την ίδια στιγμή επεσήμανε πως οι τιμές του πετρελαίου θα διαμορφωθούν σε πολύ υψηλότερα επίπεδα, ωστόσο υπάρχει ανησυχία για τη ζήτηση.

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.