Quantcast
Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν: Να αλλάξει η Ευρώπη την πολιτική κρατικών επιδοτήσεων - enikonomia.gr
share

Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν: Να αλλάξει η Ευρώπη την πολιτική κρατικών επιδοτήσεων

δημοσιεύτηκε:

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να προσαρμόσει τους κανόνες για την κρατική βοήθεια που ισχύουν στο εσωτερικό της, προκειμένου να αποτρέψει ενδεχόμενη έξοδο επενδύσεων εξαιτίας των νέων πακέτων επιχορηγήσεων για πράσινη ενέργεια που έχουν υιοθετήσει  οι ΗΠΑ.

“Ο ανταγωνισμός είναι καλός… αλλά αυτός ο ανταγωνισμός πρέπει να γίνεται με ίσους όρους”, δήλωσε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, σε μια ομιλία στη βελγική πόλη Μπριζ. “Ο (νόμος για τη μείωση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ) Inflation Reduction Act θα πρέπει να μας κάνει να σκεφτούμε πώς μπορούμε να βελτιώσουμε τα πλαίσιά μας για την κρατική βοήθεια και να τα προσαρμόσουμε σε ένα νέο παγκόσμιο περιβάλλον”, πρόσθεσε.

Η 27μελής Ένωση φοβάται πως ο Inflation Reduction Act (IRA) ύψους 430 δισεκ. δολαρίων με τις γενναιόδωρες φορολογικές περικοπές που προβλέπει μπορεί να προσελκύσει επιχειρήσεις της ΕΕ και να φέρει σε μειονεκτική θέση ευρωπαϊκές εταιρίες, από αυτοκινητοβιομηχανίες μέχρι κατασκευαστές πράσινης τεχνολογίας.  Το θέμα περιλαμβάνεται στην ατζέντα της συνάντησης του Συμβουλίου ΕΕ-ΗΠΑ για το Εμπόριο και την Τεχνολογία που θα διεξαχθεί στις 5 Δεκεμβρίου.

Στη συνάντηση θα συμμετάσχουν ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν, η υπουργός Εμπορίου Τζίνα Ραϊμόντο και η Αμερικανίδα αντιπρόσωπος για το εμπόριο Κάθριν Τάι μαζί με τους αντιπροέδρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόφσκις και Μαργκρέτε Βεστάγκερ.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.