Quantcast
«Όχι» σε διαγραφή του ελληνικού χρέους από τον Φιλανδό πρωθυπουργό - enikonomia.gr
share

«Όχι» σε διαγραφή του ελληνικού χρέους από τον Φιλανδό πρωθυπουργό

δημοσιεύτηκε:

Ένα ηχηρό «όχι» είναι έτοιμη να φωνάξει η Φιλανδία σε περίπτωση που διαγραφούν τα χρέη της Ελλάδας όπως υποστήριξε ο πρωθυπουργός της Alex Stubb σε συνέντευξή του στους Financial Times.

«Θα είμαστε σκληροί. Φυσικά δεν θέλουμε να επηρεάσουν τις ελληνικές εκλογές, αλλά νομίζω ότι είναι δίκαιο τόσο για τους Έλληνες όσο και για τους Φινλανδούς να εναντιωθούν φωναχτά σε ορισμένες από τις δηλώσεις των ελληνικών κομμάτων, και τις ιδέες τους σχετικά με τα τρέχοντα προγράμματα. Είναι απλά απαράδεκτο για τη Φινλανδία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Φιλανδός πρωθυπουργός.

Το προειδοποιητικό αυτό μήνυμα από το Φιλανδό πρωθυπουργό φέρνει τη χώρα σε σύγκρουση με το ΣΥΡΙΖΑ και τον αρχηγό του Αλέξη Τσίπρα που προηγείται στις δημοσκοπήσεις, όπως σχολιάζει το δημοσίευμα.

Τα δεινά της Ελλάδας, λειτουργούν αυτή τη στιγμή ως ένα πολιτικό αλεξικέραυνο για τη Φινλανδία, η οποία ήταν η πρώτη που δήλωνε υπέρ της λιτότητας κατά τη διάρκεια της κρίσης.

Ο Αλέξης Τσίπρας, ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ, έχει ζητήσει επανειλημμένα ευνοϊκότερους όρους διάσωσης για την Ελλάδα.

Οι Φινλανδοί, οι οποίοι βλέπουν την κρίση σταδιακά να τους επηρεάζει, αναμένεται να προσέλθουν στις κάλπες τον Απρίλιο.

Ερωτηθείς εάν η σκληρή αυτή στάση του προέρχεται για να εντυπωσιάσει τον φινλανδικό λαό, εκείνος απάντησε πως το μόνο πράγμα που έχει στο μυαλό του είναι «το συμφέρον της Φινλανδίας».

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.