Quantcast
Π. Νικολούδης: Μεγάλος αφορολόγητος ελληνικός πλούτος βρίσκεται εκτός της χώρας - enikonomia.gr
share

Π. Νικολούδης: Μεγάλος αφορολόγητος ελληνικός πλούτος βρίσκεται εκτός της χώρας

δημοσιεύτηκε:

«Η Ελλάδα θα εισπράξει έως το καλοκαίρι 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ από υποθέσεις  φοροδιαφυγής», ανέφερε ο Υπουργός Επικρατείας, Παναγιώτης Νικολούδης σε συνέντευξη στην αμερικανική εφημερίδα, New York Times.

Αναλυτικότερα, ο Υπουργός Επικρατείας που είναι αρμόδιος για την καταπολέμηση της  διαφθοράς αναφέρθηκε στα αποτελέσματα των φορολογικών ελέγχων των  3.500 υποθέσεων.  Πάντως από αυτούς τους φορολογικούς ελέγχους προκύπτουν φόροι ύψους 7 δισεκατομμύρια ευρώ.  Εν συνεχεία ο ίδιος πρόσθεσε ότι: «ελπίζει στην είσπραξη 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ έως το καλοκαίρι».

 Μεταξύ άλλων ο ίδιος επισήμανε ότι: « θα ολοκληρωθούν οι έλεγχοι και για άλλες 22.000 υποθέσεις, ύψους αρκετών δισεκατομμυρίων ευρώ, τα οποία θα αναζητηθούν».

Ο κ. Νικολούδης σημείωσε ότι: «υπάρχει μεγάλος αφορολόγητος ελληνικός πλούτος εκτός της χώρας», τονίζοντας ότι: «  εισοδήματα  Ελλήνων πολιτών ύψους 120 δισεκατομμυρίων  ευρώ βρίσκονται εκτός της χώρας, κυρίως σε επενδυτικούς λογαριασμούς, στους οποίους η Ελλάδα δεν μπορεί να έχει πρόσβαση».

 Μάλιστα ο υπουργός σημείωσε ότι: « ένας από τους τομείς, όπου υπάρχει διαφθορά είναι ο τομέας της ενέργειας όπου θέλει να στοχοποιήσει η κυβέρνηση».

 Επιπλέον εκτιμάται ότι, μόνο από το λαθρεμπόριο των καυσίμων χάνονται φορολογικά έσοδα ύψους 3 δισεκατομμυρίων ευρώ, ετησίως.

 Σύμφωνα με το δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας,  ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας δήλωσε πως: « το λαθρεμπόριο συχνά αφορά πλαστές εξαγωγές καυσίμων, μέσω παράνομων δικτύων που δίνουν τη δυνατότητα στις εταιρείες να φοροδιαφεύγουν στην Ελλάδα».

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.