Quantcast
Πάνω από το 1% αυξήθηκε η απόδοση των 10ετών γερμανικών ομολόγων - enikonomia.gr
share

Πάνω από το 1% αυξήθηκε η απόδοση των 10ετών γερμανικών ομολόγων

δημοσιεύτηκε:

Η απόδοση των 10ετών γερμανικών ομολόγων (bunds) αυξήθηκε πάνω από το 1%, για πρώτη φορά από πέρυσι τον Σεπτέμβριο, εν μέσω αύξησης της προσφοράς και ενδείξεων οικονομικής ανάκαμψης της Ευρωζώνης, μεταδίδει το Bloomberg.

Η απόδοση των bunds, που αποτελούν τους κρατικούς τίτλους αναφοράς στην Ευρωζώνη, αυξάνονται σήμερα για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα, πριν από τις δημοπρασίες ομολόγων στις οποίες θα προχωρήσει το γερμανικό δημόσιο, ύψους 5 δις. ευρώ και με ημερομηνία λήξης το 2017.

Οι αποδόσεις των ισπανικών, ιταλικών και ιρλανδικών ομολόγων αυξήθηκαν επίσης, πριν από τις εκδόσεις νέων τίτλων αύριο. «Όλοι γνωρίζουν τον καταιγισμό εκδόσεων που θα υπάρξει αύριο», δήλωσε στέλεχος για τη στρατηγική επιτοκίων της ING Groep στο ‘Αμστερνταμ, προσθέτοντας:

«Αν κοιτάξετε τους βασικότερους παράγοντες, υπάρχει μία επαναξιολόγηση από την πλευρά πολλών επενδυτών. Ο πληθωρισμός αυξάνεται στην Ευρωζώνη και η ανάπτυξη ενισχύεται».

Η απόδοση των bunds αυξήθηκε σήμερα 11 μονάδες βάσης (0,11 της ποσοστιαίας μονάδας) στο 1,055%, που είναι το υψηλότερο επίπεδο από τις 19 Σεπτεμβρίου.

Η απόδοση των 10ετών ιταλικών τίτλων αυξήθηκε 12 μονάδες βάσης στο 2,41% και των αντίστοιχων ισπανικών κατά 10 μονάδες βάσης στο 2,38%.

Για τα ιρλανδικά 10ετή ομόλογα, η απόδοση αυξήθηκε 11 μονάδες βάσης στο 1,88%.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.