Quantcast
Πεκίνο και Βρυξέλλες δημιούργησαν μηχανισμό διαλόγου για νομικές υποθέσεις - enikonomia.gr
share

Πεκίνο και Βρυξέλλες δημιούργησαν μηχανισμό διαλόγου για νομικές υποθέσεις

δημοσιεύτηκε:

Η Κίνα και η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) δημιούργησαν ένα μηχανισμό διαλόγου σχετικά με νομικές υποθέσεις, σύμφωνα με το Γραφείο Νομοθετικών Υποθέσεων του Κρατικού Συμβουλίου της Κίνας. Ο μηχανισμός είναι αποτέλεσμα μιας συμφωνίας κατά τη 17η συνάντηση των ηγετών Κίνας-ΕΕ τον περασμένο Ιούνιο, σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε σήμερα από το γραφείο.

Περισσότερα από 60 στελέχη και εμπειρογνώμονες από τις δύο πλευρές συμμετείχαν στον πρώτο γύρο του διαλόγου, μιας συνάντησης μιάμισης ημέρας που ξεκίνησε χθες, για να συζητήσουν την ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου και το νομικό πλαίσιο για την προστασία των καταναλωτών. Ο μηχανισμός θα βοηθήσει να βελτιωθεί η κατανόηση των νομικών συστημάτων, να ενισχυθεί η αμοιβαία εμπιστοσύνη και να δημιουργηθεί ένα υγιές περιβάλλον για τη φιλική συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών, δήλωσε ο Σονγκ Νταχάν, διευθυντής του Γραφείου Νομοθετικών Υποθέσεων, κατά την τελετή έναρξης.

Η Ευρωπαία Επίτροπος για τη Δικαιοσύνη, τους Καταναλωτές και την Ισότητα των Φύλων Βέρα Γιούροβα είπε ότι η πλατφόρμα θα αναβαθμίσει τη δικαστική συνεργασία ΕΕ-Κίνας σε ένα νέο επίπεδο. Με τη βελτίωση της συνεργασίας, ο μηχανισμός θα πρέπει να θεωρηθεί ως σημείο εκκίνησης για την ανταλλαγή εμπειριών σχετικά με νομικά ζητήματα, καθώς και μια καλή βάση για την ανάπτυξη των σχέσεων Κίνας-ΕΕ, είπε η Γιούροβα Τα τελευταία χρόνια, η Κίνα και η ΕΕ έχουν αναπτύξει περισσότερες από 60 μηχανισμούς διαλόγου σε υπουργικό επίπεδο για θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Ο δεύτερος γύρος του διαλόγου ΕΕ-Κίνας σχετικά με τις νομικές υποθέσεις έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες το 2017, σύμφωνα με το Γραφείο Νομοθετικών Υποθέσεων


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.