Quantcast
Πλαφόν στο φυσικό αέριο: Κοινή επιστολή προωθείται στην Ε.Ε. - Υποχώρησε σήμερα η τιμή του - enikonomia.gr
share

Πλαφόν στο φυσικό αέριο: Κοινή επιστολή προωθείται στην Ε.Ε. – Υποχώρησε σήμερα η τιμή του

δημοσιεύτηκε:

Επιστολή για το πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου προωθούν η Ελλάδα, η Ιταλία, το Βέλγιο και η Πολωνία προς την Κομισιόν ενόψει του  Συμβουλίου των Υπουργών Ενέργειας.

Το πλαφόν μπορεί να σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο προκειμένου να διασφαλίσει την ασφάλεια των προμηθειών και την ελεύθερη ροή στην Ευρώπη πετυχαίνοντας ταυτόχρονα τον κοινό στόχο για μείωση της ζήτησης φυσικού αερίου, όπως αναφέρεται στο προσχέδιο της επιστολής

Πόσες χώρες τάσσονται υπέρ

Υπέρ της επιβολής του πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου τάσσονται μέχρι στιγμής τουλάχιστον 11 χώρες.  Εκτός από την Ελλάδα, την Ιταλία, το Βέλγιο και την Πολωνία που  είχαν ταχθεί υπέρ του συντονισμού και μιας κοινής γραμμής, σύμφωνες με αυτό είναι και άλλες χώρες όπως η Ρουμανία,  η Μάλτα κλπ . Και άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ έχουν εκφράσει τη στήριξή τους, ωστόσο προτείνουν ορισμένες τροποποιήσεις. Οι συζητήσεις επί τούτου  είναι σε εξέλιξη και ενδέχεται να υπάρξουν κάποιες  αλλαγές, όπως μεταδίδει  το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Φυσικό αέριο: Στο χαμηλότερο επίπεδο από τα τέλη Ιουλίου οι τιμές του TTF

Η τιμή του φυσικού αερίου στην Ευρώπη υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο από τα τέλη Ιουλίου. Όπως μεταδίδει το  www.barchart.com, η τιμή του φυσικού αερίου υποχώρησε σήμερα στα 172,700  ευρώ την μεγαβατώρα.

Σημειώνεται ότι η σημερινή συνεδρίαση άρχισε με την τιμή στα 183 ευρώ, όπως προκύπτει από τον παρακάτω πίνακα. Ωστόσο επισημαίνεται πως η τιμή του χθες ήταν στα 185.495. Υπενθυμίζεται πως τον Αύγουστο η τιμή του φυσικού αερίου κινούνταν πάνω από  τα επίπεδα των 300 ευρώ.

Δείτε τον πίνακα:

 

 

 

 

 

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.