Quantcast
Ποιες οικονομικές συμφωνίες θα τερματίσει αν εκλεγεί ο Μαρκόν - enikonomia.gr
share

Ποιες οικονομικές συμφωνίες θα τερματίσει αν εκλεγεί ο Μαρκόν

δημοσιεύτηκε:

Ο κεντρώος Εμανουέλ Μακρόν, που θεωρείται ο επικρατέστερος υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας, δεσμεύθηκε ότι, εάν εκλεγεί, θα ακυρώσει όλες «τις συμφωνίες οι οποίες ευνοούν το Κατάρ στη Γαλλία», υπογραμμίζοντας ότι θα προβάλει έναντι της χώρας αυτής, όπως και έναντι της Σαουδικής Αραβίας, «πολλές απαιτήσεις».

«Θα βάλω τέλος στις συμφωνίες οι οποίες ευνοούν το Κατάρ στη Γαλλία», τόνισε ο υποψήφιος μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV.

«Θεωρώ ότι υπήρξε υπέρμετρη ανοχή, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της πενταετίας του Νικολά Σαρκοζί (σ.σ.: 2007-2012)» στην προεδρία, συνέχισε ο Μακρόν σε καταγγελτικό τόνο, υπενθυμίζοντας πως ο πρώην πρωθυπουργός και υποψήφιος της δεξιάς στις προεδρικές εκλογές Φρανσουά Φιγιόν «έχει δεχθεί επιθέσεις για το ζήτημα αυτό, δικαίως».

«Θα προβάλλω πολλές απαιτήσεις έναντι του Κατάρ και της Σαουδικής Αραβίας, σε όρους διεθνούς πολιτικής, καθώς και για να υπάρξει μια νέα διαφάνεια σχετικά με τον ρόλο που ασκούν στη χρηματοδότηση ή σε ενέργειες που μπορεί να αναλαμβάνουν όσον αφορά τρομοκρατικές οργανώσεις, οι οποίες είναι εχθροί μας», συμπλήρωσε ο Εμανουέλ Μακρόν.

Δύο εβδομάδες πριν διεξαχθεί ο πρώτος γύρος των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, ο Μακρόν, 39 ετών, φέρεται κατά δημοσκοπήσεις να συγκεντρώνει ίσο ποσοστό της πρόθεσης ψήφου με την ηγέτιδα της άκρας δεξιάς Μαρίν Λεπέν, αναφέρει το ΑΠΕ.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.