Quantcast
Ποιοι παράγοντες θα καθορίσουν την αύξηση των επιτοκίων από τη Fed - enikonomia.gr
share

Ποιοι παράγοντες θα καθορίσουν την αύξηση των επιτοκίων από τη Fed

δημοσιεύτηκε:

Στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των Ηνωμένων Πολιτειών, Janet Yellen, μετά τη συνεδρίαση της Νομισματικής Επιτροπή της Fed, εισήγαγε έναν ακόμη όρο στο δημόσιο διάλογο για το ζήτημα της αύξησης των επιτοκίων, την «εύλογη βεβαιότητα».

Στο πλαίσιο αυτό, το δίκτυο Bloomberg φιλοξενεί ανάλυση σύμφωνα με την οποία τέσσερις είναι οι παράγοντες που θα καθορίσουν το πότε θα πραγματοποιηθεί η αύξηση των επιτοκίων.

-Ο πρώτος εξ αυτών είναι τα μηνύματα από την αγορά εργασίας. «Μια ισχυρότερη αγορά εργασίας με μία λιγότερο υποτονική κατάσταση είναι ένας παράγοντας που σίγουρα θα αυξήσει την εμπιστοσύνη μου», σημείωσε η Janet Yellen.

-Ο πληθωρισμός είναι, φυσικά, η δεύτερη σημαντική παράμετρος. «Αναμένουμε ότι ο πληθωρισμός θα παραμείνει σε αρκετά χαμηλά επίπεδα, λόγω της υποτονικής επίδρασης της πτώσης των τιμών της ενέργειας και του δολαρίου», υπογράμμισε η πρόεδρος της Fed.

-Η αύξηση των μισθών είναι ο τρίτος παράγοντας που θα καθορίσει την αύξηση των επιτοκίων. «Θα πρέπει να εξεταστεί η αύξηση των μισθών ως σημάδι του πληθωρισμού», ανέφερε η Janet Yellen.

-Οι προβλέψεις για τον πληθωρισμό είναι η τελευταία παράμετρος που θα ληφθεί υπόψη. «Τα μέτρα που βασίζονται στην αγορά των προσδοκιών είναι πολύ χαμηλά», τόνισε η Janet Yellen.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.