Quantcast
Πόλεμος στην Ουκρανία: Τι εξετάζει η G7 για τις εξαγωγές στη Ρωσία - enikonomia.gr
share

Πόλεμος στην Ουκρανία: Τι εξετάζει η G7 για τις εξαγωγές στη Ρωσία

δημοσιεύτηκε:

 Τη σχεδόν απόλυτη απαγόρευση των εξαγωγών στη Ρωσία εξετάζει  η  Ομάδα των Επτά (G7)  των πιο βιομηχανικά ανεπτυγμένων χωρών του κόσμου λόγω του πολέμου που εξαπέλυσε πριν από σχεδόν 14 μήνες η χώρα εναντίον της Ουκρανίας,  όπως μετέδωσε το ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων Kyodo το οποίο επικαλείται  πηγές προσκείμενες στην κυβέρνηση στο Τόκιο χωρίς να τις κατονομάζει.

Αλλά και το πρακτορείο Bloomberg μετέδωσε πως οι ΗΠΑ και άλλοι σύμμαχοι της Ουκρανίας εξετάζουν το ενδεχόμενο να  επιβάλουν «απαγόρευση της εξαγωγής περισσότερων ειδών στη Ρωσία». Σύμφωνα με τις πληροφορίες του πρακτορείου, αξιωματούχοι διεξάγουν συνομιλίες για το ζήτημα ενόψει της συνόδου κορυφής της G7.

Οι ηγέτες

Οι ηγέτες των ΗΠΑ, της Βρετανίας, της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας, του Καναδά και της Ιαπωνίας –που ασκούν  την εναλλασσόμενη προεδρία της G7 θα  συναντηθούν τον Μάιο  στο πλαίσιο της συνόδου κορυφής της ομάδας  που θα γίνει στη Χιροσίμα. Ερωτηθείς για το δημοσίευμα του Bloomberg o Iάπωνας κυβερνητικός εκπρόσωπος Χιροκάζου Ματσούνο είπε πως  η κυβέρνηση είναι ενήμερη, αλλά απέφυγε να σχολιάσει τις συζητήσεις που διεξάγονται για τη δυνητική επιβολή περαιτέρω κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας. « Είναι σημαντικό να τερματιστεί το συντομότερο δυνατό η επίθεση της Ρωσίας  προκειμένου η G7 να παραμείνει ενωμένη όσον αφορά τις σκληρές κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας και τη σθεναρή υποστήριξη στην Ουκρανία» είπε  κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των διαπιστευμένων συντακτών.

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.