Quantcast
Πολωνία: Φόβος ότι ένα Grexit θα επηρεάσει την ένταξή της στην Ευρωζώνη - enikonomia.gr
share

Πολωνία: Φόβος ότι ένα Grexit θα επηρεάσει την ένταξή της στην Ευρωζώνη

δημοσιεύτηκε:

Υπέρ του ευρώ τάχθηκε και πάλι ο απερχόμενος κεντροδεξιός Πρόεδρος της Πολωνίας Μπρόνισλαβ Κομορόφσκι ο οποίος έχασε τις εκλογές από τον συντηρητικό Αντρέι Ντούντα.

Ο Κομορόφσκι που αποχωρεί από τη θέση του στις 6 Αυγούστου, έδωσε συνέντευξη στο Radio Poland και τόνισε πως το συμφέρον της Πολωνίας είναι να ενταχθεί στην Ευρωζώνη. Παρόλα αυτά παραδέχεται πως ένα Grexit θα μπορούσε να ενισχύσει τις φωνές που εκφράζουν την αντίθεση τους ως προς την ένταξη στην νομισματική Ένωση των 19.

“Χωρίς τη συμμετοχή μας στο ευρώ, δεν θα καταφέρουμε να ενισχύσουμε τον ρόλο της Πολωνίας στην Ευρώπη. Δεν μπορώ να βρω άλλο δρόμο για να ισχυροποιήσουμε τη θέση μας’, αναφέρει.

Η Πολωνία δεν έχει καταληκτική ημερομηνία απόφασης για την ένταξη της και τα κόμματα της βρίσκονται σε συζητήσεις. Υπάρχει ωστόσο εκτεταμένη ανησυχία που έχει προκύψει μετά τις χθεσινές αναφορές Γιούνκερ περί Grexit και σχετικά με τις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας που βρίσκονται σε εξέλιξη εδώ και πέντε μήνες.

“Η αλήθεια είναι πως υπάρχει προβληματισμός γύρω από το Grexit και τις επιπτώσεις που θα έχει στα κράτη της Ε.Ε. που είναι μέλη της Ευρωζώνης και σε εκείνα που είναι προς ένταξη. Τίθεται ζήτημα ολοκλήρωσης έτσι”, σημειώνει ο Μπρόνισλαβ Κομορόφσκι.

“Ο μόνος τρόπος για να έχουμε ρόλο-κλειδί στις εξελίξεις του δυτικού κόσμου, είναι να είμαστε σε ενιαίο νόμισμα”, υπογραμμίζει.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.