Quantcast
«Πόρτα» από Google και Amazon στο Twitter - enikonomia.gr
share

«Πόρτα» από Google και Amazon στο Twitter

δημοσιεύτηκε:

Αποστάσεις από το ενδεχόμενο εξαγοράς του Twitter λαμβάνουν Google και Amazon. Οι δύο τεχνολογικοί είχαν αρχικά εξετάσει το ενδεχόμενο να επενδύσουν στη δημοφιλή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, ωστόσο φαίνεται πως δεν έχουν πια την ίδια ζέση για να προχωρήσουν σε συμφωνία.

Το Twitter βρίσκεται εδώ και μήνες στη διαδικασία ανεύρεσης αγοραστή, χωρίς καμία επιτυχία μέχρι στιγμής. Τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών έκαναν λόγο για έντονο ενδιαφέρον από Google και Amazon, όμως πηγές από το εσωτερικό των δύο εταιρειών διαψεύδουν κατηγορηματικά αυτά τα σενάρια. Μάλιστα, δημοσιεύματα του αμερικανικού Τύπου αποδίδουν τον νέο κύκλο φημολογίας σχετικά με την πώληση του Twitter στους τραπεζίτες, οι οποίοι προσπαθούν να ανεβάσουν την τιμή της εταιρείας.

Όπως και να ‘χει, επικρατέστερες αγοραστής για το Twitter παραμένει η Salesforce η οποία έχει γνωστοποιήσει εδώ και εβδομάδες τις προθέσεις της. Ορισμένοι αναλυτές, πάντως, δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να μπει δυνατά και η Disney στο παιχνίδι για την εξαγορά του Twitter, ηγούμενη μίας κοινοπραξίας εταιρειών τεχνολογίας και μέσων ενημέρωσης.

Οι εξελίξεις αυτές είχαν ως αποτέλεσμα την πτώση της μετοχής του Twitter έως και 12% κατά τη διάρκεια των συναλλαγών της Πέμπτης.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.