Quantcast
Πορτογαλία: Αν και πρόθυμη να φιλοξενήσει 10.000 πρόσφυγες, λίγοι χτυπούν την πόρτα της - enikonomia.gr
share

Πορτογαλία: Αν και πρόθυμη να φιλοξενήσει 10.000 πρόσφυγες, λίγοι χτυπούν την πόρτα της

δημοσιεύτηκε:

Σε αντίθεση με άλλες χώρες η Πορτογαλία έχει προσφερθεί να φιλοξενήσει 10.000 από τους πρόσφυγες που έχουν φτάσει στις ευρωπαϊκές ακτές. Όμως, προς το παρόν έχει πάρει μόνο 234.

Αν και η προσφυγική κρίση πιέζει την ελληνική κυβέρνηση και διχάζει τη Γερμανία και άλλες χώρες, μέχρι τώρα η προθυμία και η καλή θέληση της Πορτογαλίας να μοιραστεί το βάρος δεν έχει βρει μεγάλη ανταπόκριση.

Σύμφωνα με το Bloomberg, «πολλοί λίγοι πρόσφυγες έχουν χτυπήσει την πόρτα της». Παρότι η χώρα αποδίδει την ευθύνη σε μια έλλειψη συντονισμού, η μεγάλη διαφορά μεταξύ των οικονομικών της επιδόσεων και εκείνων της Γερμανίας ενδέχεται να παίζει ρόλο σε αυτό.

Αν και η πορτογαλική οικονομία ανέκαμψε το 2014 και επιταχύνθηκε πέρυσι έπειτα από μια τριετή συρρίκνωση μέχρι το 2013, η ανεργία παραμένει σε υψηλά επίπεδα. Το ποσοστό περιορίστηκε σε 12,3% μετά το peak του 17,5% το 2013, ωστόσο παραμένει τριπλάσιο έναντι του 4,3% της Γερμανίας. Αυτό μάλλον θα συνεχίσει να διαβρώνει την ελκυστικότητα της χώρας.

«Δεν είναι πολύ ελκυστικός προορισμός, δεδομένου του ποσοστού της ανεργίας», επιβεβαίωσε ο Rui Serra, ανώτατος οικονομολόγος στην Caixa Economica Montepio Geral. 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.