Quantcast
Πορτογαλία: Εξόφλησε πρόωρα δάνεια 6,6 δισ. ευρώ του ΔΝΤ - enikonomia.gr
share

Πορτογαλία: Εξόφλησε πρόωρα δάνεια 6,6 δισ. ευρώ του ΔΝΤ

δημοσιεύτηκε:

Η Πορτογαλία αποπλήρωσε πριν από τις καθορισμένες προθεσμίες 6,6 δισεκ. ευρώ από το σύνολο των οφειλών της προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ανακοίνωσε σήμερα το πορτογαλικό ταμείο διαχείρισης του δημοσίου χρέους.

Συνολικά η πορτογαλική κυβέρνηση επιθυμεί να διευθετήσει οφειλές ύψους 14 δισεκατομμυρίων ευρώ επί του συνόλου των €29,6 δισεκ. τα οποία οφείλει στο ΔΝΤ, μέσα σε διάστημα όχι μεγαλύτερο των δυόμισι ετών.

Η απόφαση να προχωρήσει η αποπληρωμή του χρέους προς το ΔΝΤ πριν από τις καθορισμένες προθεσμίες θα σημάνει μια “πολύ σημαντική μείωση των τόκων που καλείται να καταβάλει η χώρα”, επισήμανε η υπουργός Οικονομικών της χώρας Μαρία Λουίς Αλμπουκέρκι.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του ΔΝΤ, η Πορτογαλία θα καταφέρει με αυτόν τον τρόπο να εξοικονομήσει έως και €500 εκατ. από τους τόκους την περίοδο από το 2015 ως το 2018.

Η Πορτογαλία ακολουθεί κατά πόδας τα βήματα της Ιρλανδίας, η οποία έχει ήδη αποπληρώσει νωρίτερα από τις καθορισμένες προθεσμίες περίπου €12,5 δισεκ. από το δάνειο των €22,5 δισεκ. το οποίο είχε λάβει από το ΔΝΤ.

 

 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.