Quantcast
Πώς γλίτωσαν οι ΗΠΑ στο παραπέντε το “shutdown” με πλήρη παράλυση του Δημοσίου - enikonomia.gr
share

Πώς γλίτωσαν οι ΗΠΑ στο παραπέντε το “shutdown” με πλήρη παράλυση του Δημοσίου

δημοσιεύτηκε:

Το “shutdown” γλίτωσαν στο παραπέντε οι ΗΠΑ καθώς επετεύχθη συμφωνία για τον προϋπολογισμό της χώρας και έτσι απετράπη  η πλήρης παράλυση του Δημοσίου. Ουσιαστικά η Γερουσία των ΗΠΑ ενέκρινε ένα πακέτο δαπανών ύψους 1,2 τρισεκατομμυρίου δολαρίων προκειμένου να αποφευχθούν τα παραπάνω.

Καταλήξαμε σε συμφωνία για τη χρηματοδότηση του ομοσπονδιακού κράτους, είπε ο επικεφαλής της πλειοψηφίας των Δημοκρατικών στην αμερικανική Γερουσία Τσακ Σούμερ, σύμφωνα με το www.theguardian.com  και πρόσθεσε πως αυτό είναι καλό για τις ΗΠΑ. Δεν ήταν εύκολη η επίτευξη αυτής της συμφωνίας ωστόσο η επιμονή μας άξιζε τον κόπο, τόνισε χαρακτηριστικά. Μάλιστα ο Λευκός Οίκος αναφέρει σε ανακοίνωση του πως, δεν θα κλείσουν οι υπηρεσίες του ομοσπονδιακού κράτους και πως μπορούν να συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά διότι πληρούνται οι υποχρεώσεις όσον αφορά τα ομοσπονδιακά κεφάλαια και παρακολουθούνται σε καθημερινή βάση.

Την ίδια στιγμή ο Λευκός Οίκος επεσήμανε πως το Γραφείο Διοίκησης και Προϋπολογισμού σταμάτησε τις διαδικασίες περί ενός “shutdown”, καθώς θεωρεί πως επίκειται από το Κογκρέσο η επικύρωση του νόμου για τον προϋπολογισμό, αλλά και η υπογραφή του κατόπιν από τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν. Υπενθυμίζεται πως ο Μπάιντεν υπέγραψε πρόσφατα ένα νομοσχέδιο για τις δαπάνες της ομοσπονδιακής κυβέρνησης. Επομένως όλοι οι δημόσιοι οργανισμοί της χώρας θα χρηματοδοτούνται για το υπόλοιπο του οικονομικού έτους και έτσι δεν υπάρχει το ενδεχόμενο να διακοπεί η λειτουργία τους μέχρι τον Οκτώβριο.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.