Quantcast
Πόσα θα πληρώσει το Λονδίνο στις Βρυξέλλες για το Brexit - enikonomia.gr
share

Πόσα θα πληρώσει το Λονδίνο στις Βρυξέλλες για το Brexit

δημοσιεύτηκε:

«Η Βρετανία είναι αντιμέτωπη με ένα λογαριασμό ως και 20 δισ. ευρώ για το διαζύγιο από την Ε.Ε., σύμφωνα με ανάλυση των Financial Times που δείχνει πως ο κοινός προϋπολογισμός του μπλοκ αναδεικνύεται ως ένα από τα μεγαλύτερα πολιτικά εμπόδια σε μια συμφωνία για το Brexit», αναφέρει ρεπορτάζ της εφημερίδας Financial Times και προσθέτει:

«Πάνω από 300 δισ. ευρώ κοινών υποχρεώσεων θα πρέπει να ρυθμιστούν στο διαζύγιο, με βάση τους λογαριασμούς της Ε.Ε. Είναι η κληρονομία κοινών οικονομικών υποχρεώσεων που φτάνουν δεκαετίες πίσω – από πληρωμές συντάξεων και πολυετών συμβολαίων μέχρι δεσμεύσεις για την χρηματοδότηση έργων υποδομής – τις οποίες οι Βρυξέλλες θα επιμείνουν ότι πρέπει να τηρήσει το Ηνωμένο Βασίλειο».

Παράλληλα, επισημαίνεται: «Το τεράστιο μέγεθος του προβλεπόμενου ποσού, που για κάποιους αξιωματούχους της Ε.Ε. είναι πολύ χαμηλό, απειλεί να δηλητηριάσει τις διαπραγματεύσεις για την αποχώρηση της χώρας και να εκτροχιάσει τη μετάβαση στο Brexit και σε μια εμπορική συμφωνία, σύμφωνα με διάφορους ανώτατους Ευρωπαίους αξιωματούχους που μετέχουν στη διαδικασία» και συμπληρώνεται:

«Η πρόβλεψη των 20 δισ. ευρώ περιλαμβάνει το μερίδιο της Βρετανίας σε πολυετείς υποχρεώσεις, συμπεριλαμβανομένων απλήρωτων πιστώσεων στον κοινοτικό προϋπολογισμό ύψους 241 δισ. ευρώ, υποχρεώσεων για συντάξεις που αγγίζουν τα 63,8 δισ. ευρώ και μελλοντικών συμβατικών και άλλων δεσμεύσεων για δαπάνες που ανέρχονται σε 32 δισ. ευρώ».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.