Quantcast
Πούτιν: Οι εξαγωγές ουκρανικών σιτηρών δεν επιλύουν την επισιτιστική κρίση - Παραμένουν υψηλές οι τιμές των τροφίμων - enikonomia.gr
share

Πούτιν: Οι εξαγωγές ουκρανικών σιτηρών δεν επιλύουν την επισιτιστική κρίση – Παραμένουν υψηλές οι τιμές των τροφίμων

δημοσιεύτηκε:

Οι εξαγωγές των ουκρανικών σιτηρών στο πλαίσιο μιας συμφωνίας που εγγυάται την ασφαλή διέλευσή τους από τη Μαύρη Θάλασσα δεν βοηθούν στην επίλυση των προβλημάτων της Αφρικής με τις υψηλές παγκόσμιες τιμές των τροφίμων, καθώς μόνο το 3% έχει φθάσει στις φτωχότερες χώρες, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν στους Αφρικανούς ηγέτες.

Ο Πούτιν δήλωσε ότι η επισιτιστική κρίση προκλήθηκε από τις ενέργειες των δυτικών χωρών και όχι από αυτό που η Ρωσία αποκαλεί “ειδική στρατιωτική επιχείρηση” στην Ουκρανία, δηλαδή την ρωσική εισβολή .

Οι ηγέτες από τη Νότια Αφρική, τη Σενεγάλη, την Αίγυπτο, τη Ζάμπια, την Ουγκάντα, τη Δημοκρατία του Κονγκό και τα Νησιά Κομόρες συναντήθηκαν με τον Πούτιν στο Ανάκτορο Κονσταντινόφσκι του 18ου αιώνα στην Πετρούπολη, με την ελπίδα να μεσολαβήσουν στη σύγκρουση στην Ουκρανία, μετά την επίσκεψή τους στο Κίεβο χθες, Παρασκευή.

Καμία πιθανότητα παράτασης της συμφωνίας για τα σιτηρά

Την ίδια ώρα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι φαίνεται πως δεν υπάρχει “καμία πιθανότητα” να παραταθεί η συμφωνία που επιτρέπει στην Ουκρανία να εξάγει τα σιτηρά με ασφάλεια μέσω της Μαύρης Θάλασσας,  μέσω των υδάτων που ελέγχει η Ρωσία.

“Είναι δύσκολο να προβλεφθεί οποιαδήποτε τελική απόφαση εδώ, αλλά μπορώ να πω ότι, κρίνοντας εκ των πραγμάτων από το status quo που έχουμε, αυτή η συμφωνία δεν έχει καμία πιθανότητα”, δήλωσε ο Πεσκόφ στο ρωσικό μέσο ενημέρωσης Izvestia σύμφωνα με πλάνα που αναρτήθηκαν στο κανάλι Telegram.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.