Quantcast
Πού θα υπάρξει ανάπτυξη το 2016; Ο οικονομικός «χάρτης» του ΔΝΤ - enikonomia.gr
share

Πού θα υπάρξει ανάπτυξη το 2016; Ο οικονομικός «χάρτης» του ΔΝΤ

δημοσιεύτηκε:

Πού θα υπάρχει ανάπτυξη την επόμενη χρονιά; Το ΔΝΤ αναφέρεται στο πως θα διαμορφωθεί ο «χάρτης» το 2016 και κάνει τις δικές του προβλέψεις για οκτώ οικονομίες του κόσμου.

ΗΠΑ: Οι επιδόσεις πιθανότατα θα είναι ίδιες και το 2016, αν και το εμπορικό έλλειμμα είναι πιθανό να διευρυνθεί, καθώς το δολάριο ισχυροποιείται και οι εισαγωγές αυξάνονται.

ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Η Πρόεδρος της χώρας ανησυχεί πως οι επενδυτές θα φύγουν, αν αυξήσει τις δαπάνες και η κεντρική τράπεζα μειώσει τα επιτόκια για να τερματίσει την ύφεση.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Η απορρόφηση των προσφύγων πιθανόν να αυξήσει λίγο την οικονομική της ανάπτυξη.

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον θα χρειαστεί πολύ χρόνο μέσα στο 2016 για να πείσει τους ψηφοφόρους ώστε η Βρετανία να παραμείνει στην Ε.Ε.

ΡΩΣΙΑ: Δέσμια των κυρώσεων, ο Βλαντιμίρ Πούτιν βλέπει τη ρωσική οικονομία βυθισμένη σε μια ύφεση που ίσως είναι η μεγαλύτερη εδώ και δύο δεκαετίες.

ΚΙΝΑ: Η κυβέρνηση στοχεύει σε μια «μεσαίου» ή «υψηλού» μεγέθους ανάπτυξη, αλλά οι πραγματικοί ρυθμοί ίσως επιβραδύνουν και το 2016.

ΙΑΠΩΝΙΑ: Η Τράπεζα της Ιαπωνίας προβλέπει πως ο πληθωρισμός δε θα πιάσει τον στόχο του 2% μέχρι τον Μάρτιο του 2017

ΙΝΔΙΑ: Μια εξαιρετική περίπτωση στον χάρτη, καθώς η ανάπτυξη αναμένεται να υπερβεί το 7% την επόμενη χρονιά. Το φθηνό πετρέλαιο θα βοηθήσει στη μείωση του πληθωρισμού.

Πηγή: Bloomberg

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.